23948sdkhjf

Tobaksfabrik bliver ny grøn bydel

Tobaksbyen i Gladsaxe skal danne ramme om det moderne storbyliv i område, der tidligere husede et stykke industrihistorie
Den indledende udvikling er på plads, og allerede i april starter salget af boliger i den nye grønne bydel Tobaksbyen i Gladsaxe ved København.

Skandinavisk Tobakskompagni British American Tobacco drev i mange år tobaksfabrik i den store markante ejendom, der ligger centralt placeret i Gladsaxe Kommune.

For tre år siden flyttede produktionen ud af Danmark, og nu er man klar til at ombygge den eksisterende ejendom til detailforretninger, supermarked, parkeringshus med planlagte 22.000 kvm kontor og domiciler, der bygges ovenpå eksisterende bygning

Samtidig bliver en række bevaringsværdige bygninger omdannet til ejerlejligheder, studieboliger og liberalt erhverv.

Det samlede projekt beløber sig til godt to mia. kroner.

”Målet er at skabe et arkitektonisk spændende og varieret sted, hvor både privatpersoner og erhvervsliv kan blomstre”, siger direktør Anders Mayland fra Maycon - ejendomsudvikling, der står for projektudviklingen af Tobaksbyen.

Respekt skal bevares

I Tobaksbyen skal respekten for et stykke industrihistorie og forvandlingen til en grøn bydel gå hånd i hånd.

Visionen er, ifølge projektets udviklere, at skabe en bydel, der emmer af autentisk charme og samtidig tilbyder de optimale rammer for et sundt og aktivt familie-, fritids- og erhvervsliv.

Tobaksbyen kommer til at bestå af de eksisterende bevaringsværdige bygninger, der omdannes til henholdsvis bolig og erhverv i en ligelig fordeling samt en række nye bygninger med mere end 300 boliger og plads til erhvervslivet med kontorer, domiciler, detail, dagligvareforretning, fastfood, caféer samt serviceerhverv.

32 boliger klar til salg

Skala Arkitekter er netop blevet udvalgt til at udvikle arkitekturen til det nye område ud fra deres indledende arbejde med projektet fra den afholdte arkitektkonkurrence.

I forhold til de eksisterende bevaringsværdige bygninger har PLH Arkitekter færdigtegnet og indrettet disse i samarbejde med projektudvikleren.

I april starter salget af de første 32 boliger - 16 rækkehuse og 16 ejerlejligheder - i den del af Tobaksbyen, der nu har fået navnet Tobakshaven.
brahe

Tobaksbyen
Tobaksbyen udvikles på den gamle tobaksfabriks område i Gladsaxe ved København
Området har et areal på mere end 100.000 kvm
De bevaringsværdige bygninger bliver omdannet til ejerlejligheder, studieboliger og liberalt erhverv
En eksisterende bygning mod Ringvejen ombygges til detailforretninger, supermarked, parkeringshus med planlagte 22.000 kvm kontor og domiciler, der bygges ovenpå eksisterende bygning
Yderligere projekteringsmuligheder på cirka 60.000 etagemeter
Den samlede projektsum er på over to mia. kroner kroner
Projektets første del er planlagt fuldt udført i løbet af 2016
Nybyggeri er planlagt over en 2-4 årig periode
Skala Arkitekter er udvalgt til at stå for at tegne de nye bygninger og skabe en reel by med egen identitet.
Kilde: Tobaksbyen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125