23948sdkhjf

TK Development siger farvel til Tyskland, Baltikum og Finland

TK Development skærer sine aktiviteter fra flere steder i udlandet for at fokusere på især Danmark og Polen
Udviklingsselskabet TK Development kommer med årsregnskab for 2014/2015 onsdag 1. april, men nøgletallene er allerede offentliggjort. Her fokuserer virksomheden på sit resultat før skat og eksklusiv en række aktiviteter i udlandet, som er under afvikling. Set i det lys, lander TK Development på et resultat før skat på knap 37 mio. kroner mod 3,9 mio. kroner i 2013/2014.

Kigger man på det samlede koncernresultat, lander det på -38 mio. kroner mod -49 mio. kroner i 2013/2014.

De seneste to år har virksomheden haft skarpt fokus på at slanke balancen og øge soliditeten gennem en afvikling af en række projekter i blandt andet Tyskland, Rusland, Finland og Baltikum.

To år med afviklinger

”De seneste to år har vi solgt ejendomme og grunde for 1,5 mia. kroner, vi har bragt balancen ned og øget vores soliditet til 53 procent, som var hovedformålet med strategien”, siger Frede Clausen.

De udvalgte afviklingsaktiviteter er bragt ned fra 425 mio. kroner til 250 mio. kroner.

”Vi havde håbet, at vi var en lille smule længere nu, men vi har valgt at forlænge perioden, for det er en balance mellem at få dem afviklet og at få den rigtige pris for dem”, siger Frede Clausen.

TK Development havde forventet at sælge grunde og ejendomme, som de var, men markedet ville det anderledes.

”I enkelte tilfælde har vi valgt at lave et stykke udviklingsarbejde for at få en optimal pris. Vi er nået frem til det resultat, at det kan være fornuftigt at lave en mellemløsning på nogle af dem”, siger han.

I alt er der otte grunde og ejendomme tilbage, som TK Development gerne vil af med.

Klar til bedre resultater

”Det er ikke noget stort og dramatisk, men det er noget, vi arbejder med at få løst hurtigst muligt, sådan at vi kan bruge ressourcerne på vores andre områder”, siger han.

Frede Clausen er tilfreds med, at virksomheden sideløbende har solgt nye udviklingsprojekter for 1,2 mia. kroner.

”Det er vigtigt, også at arbejde på den del af forretningen, der peger fremad, og som skal være med til at sikre indtjeningen i virksomheden på sigt”, siger han.

TK Development regner med et resultat på 40 mio. kroner på de fortsættende aktiviteter næste år, som gerne skulle give et lille plus i det samlede regnskab.

”Vi melder et år ud ad gangen, men grundstammen til nogle mere spændende resultater er lagt, hvis vi kigger længere frem i tiden”, siger Frede Clausen.

Arkil Holding A/S
Årsregnskab TK Development (mio. Kr.)
2013/2014 2014/2015
Omsætning 331 855
Driftsresultat (EBIT) 11 12
Resultat før skat -43 -25
Årets resultat -49 -38
Egenkapital 1.554 1.509

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.257