23948sdkhjf

Odense har fokus på overskudsjord

I Odense ønsker man at sætte en stopper for unødvendig fragt af overskudsjord over længere afstande og i stedet bruge jorden bæredygtigt lokalt
Under overskriften ”Jord som ressource” har Odense iværksat et projekt, der går på at tænke overskudsjord ind som en ressource allerede i planlægningsfasen, så man bruger det det på den mest bæredygtige måde og generelt får mest muligt ud af jorden. Det gælder både økonomisk, miljømæssigt og socialt.

”De tre faktorer skal være med, før projektet er egentligt bæredygtigt”, siger biolog og projektleder Rosanna Sloth til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Fokus på samarbejde

Hun fremhæver, at projektet blev sat i søen for et lille års tid siden og fortsat er i opstartsfasen. Lige nu er man i gang med at skabe et overblik over kommunens anlægsprojekter, der i første omgang er i fokus i projektet, så man her kan starte samarbejdsprojekter op. Målet er at motivere til, at man ved bygge- og anlægsprojekter i stedet for at køre langt med overskudsjord og bruger det til eksempelvis at fylde grusgrave op med kører korte afstande og får mere gavn af overskudsjorden lokalt - eventuelt i forbindelse med klimasikring.

Det gælder ikke mindst i forbindelse med de mange anlægsprojekter, som Odense sætter i gang over de næste par år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268