23948sdkhjf

Udbudsloven kritiseres for at være hastværk

For kort høringsperiode og ikke tilstrækkelig tid til forarbejdet. Udbudsloven mødte hård kritik, da den var til førstebehandling i Folketinget
Udbudsloven, der skal sikre at offentlige opgaver bliver delt op i mindre bidder, så de små og mellemstore virksomheder bedre kan være med, møder kritik for at være hastværk.

Loven, der netop er blevet førstebehandlet i Folketinget, efterlader så mange spørgsmål og rum til forbedring, at hverken, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance endnu ikke har taget stilling til, om de vil lægge stemmer til.

Venstres erhvervsordfører Kim Andersen undrer sig over, at det udvalg, der har lavet lovudkastet, har skullet haste det vigtige arbejde.

”Der er tale om et meget omfattende og kompliceret lovforslag. Når det trods alt først er i april 2016, at der er krav om en egentlig implementering, så kunne der godt have været tid til et lidt længere forarbejde”, siger han.

Jul og nytår

Kim Andersen kritiserer samtidig høringsfasen.

”Høringstidens længde har været for kort og er foregået hen over jul og nytår. Det mener vi ikke, er tilfredsstillende. Jeg synes dog, det fremgik tydeligt under førstebehandlingen, at ministeren god ved, at forløbet ikke har været perfekt”, siger han.

Mest kritisk var dog Enhedslistens ordfører for EU’s arbejdsmarked, Finn Sørensen, der tyede til ordet ”hastværk”.

”Men et lovforslag på 465 sider, et høringssvar og høringsnotat på tilsammen 246 sider, et bagvedliggende EU-direktiv på 486 sider, som jo er facitlisten, om man så må sige, er ikke noget at snakke om, hvis man har tid nok, og vi har jo selv stillet op til det job her. Men jeg kan godt spørge mig selv, om en uge til ordførernes forberedelse af det her lovforslag nu også kan stå for et nærmere kvalitetstjek”, sagde han under førstebehandlingen.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) afsluttede debatten med at invitere partiernes ordførere en tur over i ministeriet til en ret grundig gennemgang af hele loven.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109