23948sdkhjf

Ris og ros til politisk aftale

Byggeriet glæder sig over øget fokus på virksomheder med størst risiko for lovbrud
Den brede politisk aftale om en styrket arbejdsmiljøindsats er fyldt med både roser og torne.

Hos Dansk Byggeri har man længe været kritisk over for, at Arbejdstilsynet i høj grad har scannet alle virksomheder i stedet for at fokusere ressourcerne, der hvor det reelt gør en forskel på arbejdsmiljøet.

Derfor er arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen glad for, at en politisk aftale nu sikrer, at Arbejdstilsynets indsats skal prioriteres bedre, så det også belønnes, at have orden i sagerne på arbejdsmiljøområdet.

”Vi er meget tilfredse med, at politikerne har fulgt de forslag, som vi fra arbejdsmarkedet har spillet ind med. Det handler om at forholde sig til virksomhederne og deres præstationer på arbejdsmiljøområdet. Det er spild af ressourcer, som situationen er i dag, hvor stort set alle besøges, og hvor det er branchetilhørsforholdet, der bestemmer Arbejdstilsynets besøg fremfor den enkeltes virksomheds evner og formåen, siger hun.

Til gengæld høster aftaleparterne, som tæller regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative, ikke meget ros for, at bøderne for at bryde arbejdsmiljøloven nu bliver hævet.

Miljøkonsulent i BAT-Kartellet, Ulrik Spannow, forudser, at den nye aftale vil betyde flere tilsyn i byggebranchen.

”Vi mener, det bygger på nogle gode principper, at Arbejdstilsynet fremover skal bruge flere ressourcer de steder, hvor man har en forventning om problemer med arbejdsmiljøet. Det betyder efter vores vurdering, at Arbejdstilsynet vil foretage flere besøg på byggepladserne”, siger Ulrik Spannow.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171