23948sdkhjf

Byggeriet håber på nyttig viden om ældre

Det er i branchens interesse at holde på medarbejderne, mener Dansk Byggeri og 3F
Det kan generere nyttig viden til byggebranchen, at et hold forskere fra Aalborg Universitet nu vil undersøge, hvorfor nogle håndværkere forlader arbejdsmarkedet før de skal pensioneres.

Det mener både Dansk Byggeri og 3F.

”Det koster at uddanne folk. Derfor er det i branchens interesse, at holde på medarbejderne. De ældre ligger ofte inde med masser af erfaring og kompetencer, som man mister, når de forlader arbejdsmarkedet. Derfor bliver det spændende, at følge, hvad forskerne når frem til. Det kan give os noget viden om, hvad der skal til for at holde på folk”, siger Mette Møller Nielsen, der er arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

Hun peger på, at en af forklaringerne på, at nogle håndværkere stopper før tid, er, at de ofte har mange nye opgaver.

”Nogle har nye opgavetyper hver anden eller tredje uge, andre er på akkord. Efterhånden som man bliver ældre, kan man miste lysten til at der hele tiden sker noget nyt - derfor er det positivt, hvis nogle vælger en anden karriere til”, siger Mette Møller Nielsen.

Et liv på byggepladsen

Næstformand i byggegruppen i 3F, Palle Bisgaard, mener, at det vil give nyttig viden, hvis undersøgelsen også kam kortlægge, hvordan situationen ser ud omkring nedslidning.

”Ikke alle kan holde til et helt liv på byggepladsen. Vores arbejdsliv bliver længere, så der skal gøres noget for at holde folk på arbejdsmarkedet. De fysiske erhverv skal blive mere rummelige. Det handler også om holdninger - blandt andet hos arbejdsgiverne. Vi har i årtier arbejdet med tekniske hjælpemidler. Det er et skridt på vejen, men det kan blive bedre”, siger Palle Bisgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11