Licitationen Mester Tidende Building Supply DK Building Supply SE Jern & Maskinindustrien Metal Supply DK
 

Send til en kollega

Offentlig post går helt digitalt

- Af Christian Brahe-Pedersen

Inden 1. november skal alle landets virksomheder have oprettet en digital postkasse til sikker post fra det offentlig

Rykkere for årsregnskaber og indkaldelse til bilsyn bliver fra den 1. november i år sendt elektronisk til landets bygge- og anlægsvirksomheder.

Dermed skal alle virksomheder inden denne dato have oprettet en gratis elektronisk postkasse på virk.dk/postkasse, for ellers går de glip af vigtig post fra det offentlige.

Tiltaget er et led i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, og virksomhedernes overgang til digital post skal spare skatteyderne for godt 400 mio. kroner om året.

- Den digitale postkasse er et vigtigt skridt i retning af effektiv og billig kommunikation mellem det offentlige og virksomheder og foreninger. Men det er helt afgørende, at virksomheder og foreninger får oprettet deres digitale postkasse inden 1. november, så de ikke går glip af vigtig post fra det offentlige. Derfor gennemfører vi en omfattende informationskampagne efter sommerferien, så alle ved, hvad de skal gøre, hvornår, siger direktør i Erhvervsstyrelsen Betina Hagerup.

Sikker opbevaring

Til næste år kommer turen til landets private husstande, og det vil samlet give en milliardbesparelse, pointerer Digitaliseringsstyrelsen.

- Postkassen til virksomheder og foreninger er en del af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, hvor også borgerne skal have en digital postkasse. Når alle borgere og virksomheder har en digital postkasse, opnår det offentlige en besparelse på op til en milliard kroner om året – til fordel for alle. Og så vil virksomhederne og borgerne selvfølgelig også få fordel af at kunne opbevare deres post sikkert og kunne læse den hvor som helst, når som helst, siger Digitaliseringsstyrelsens direktør, Lars Frelle-Petersen.

Meddelelser om for eksempel sygedagpenge og straffeattester vil ligeledes havne i den nye digitale postkasse, som virksomhederne allerede kan oprette nu på virk.dk/postkasse.

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 6.728 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Energi- og in­dekli­mare­nove­ring på Langhøjskolen

26. november 2015 10:50
Entreprenørfirmaet Strømberg & Sahl A/S

Med en byggesum på 45 mio. kr. skal Ent­repre­nørfir­maet Strømberg & Sahl forestå energi- og in­dekli­mare­nove­ring på Langhøjskolen for Hvidovre Kommune.

Miljøpris til Dansk Boligbyg på Fyn

26. november 2015 10:21
Dansk Boligbyg A/S

Dansk Boligbyg, O­dense­-afde­lingen, har modtaget Miljø Diplom fra MiljøForum Fyn for sin miljøindsats i forbindelse med byggeriet af bostedet "Gyldenlund" for Kerteminde Kommune.

Effektiv luftfordeling og et godt indeklima i spisesal

26. november 2015 10:29
KE Fibertec AS

Vores svenske forhandler Svante Lundbäck har leveret tekstilbaseret ventilation til en skole, hvor spisesalen fik et nyt udtryk og et forbedret indeklima.

26. november 2015
25. november 2015
24. november 2015