23948sdkhjf

Almene boliger på vej i Kolding

Et enigt byråd i Kolding står bag salget af grunden på Ndr. Ringvej 1, hvor Domea vil opføre 96 almene familieboliger
Flere forskellige byggeprojekter har været på tale på Ndr. Ringvej 1 i Kolding, men først nu ser det for alvor ud til, at et bliver gennemført.

Et enigt byråd har solgt adressen til Domea, som vil bygge 96 almene familieboliger fordelt på 8.200 kvm etageareal i fire boligtårne.

- Vi var interesserede i grunden allerede for tre-fire år siden, men dengang kunne vi ikke overtale byrådet til at se, at vi havde de rigtige tegninger, siger Karsten Pedersen, byggechef i Domea.

Fra kommunens side bliver der peget på flere forskellige årsager til, hvorfor grunden endnu ikke er blevet bebygget.

- Der er tale om forskellige forhold, som har gjort, at de forrige planlagte projekter ikke er blevet til noget. Det gælder også politiske uenigheder om behovet for almene boliger i Kolding. Men nu har man over hele linjen erkendt, at almene boliger er et af de elementer, vi skal gøre brug af for at skabe mere vækst, siger Poul Erik Jensen (A), formand for Plan- og Boligudvalget i Kolding Kommune og fortsætter:

- Som politikere har vi et klart ansvar for at sikre, at folk vælger at bosætte sig i byen og ikke bare kører hertil for at arbejde på for eksempel sygehuset, Derfor gælder det om at have et bredt udbud af boliger, og her kommer de almene boliger blandt andet ind i billedet.

Kræver ny lokalplan

Poul Erik Jensen fremhæver, at Domeas boligprojekt er mindre omfattende end de oprindeligt planlagte.

- Men det er stadig et stort projekt, siger han.

I alt er der tale om et projekt til 160 mio. kroner, hvoraf to tredjedele fordeler sig til håndværksopgaver og resten til købet af grunden, arkitektydelser og andre poster, oplyser Karsten Pedersen.

Men før spaden kan gå i jorden, skal der vedtages en ny lokalplan, og ifølge Poul Erik Jensen burde det gå hurtigt til.

- Politisk er der ingen problemer. Der er bred opbakning, og jeg tror, at det her er et af de projekter, der vil blive kørt hurtigt igennem, siger han og understreger, at Kolding har behov for de nye boliger.

- Hvor andre kommuner måske kæmper med en befolkningstilbagegang, oplever vi en stærk vækst. Derfor synes jeg også, at det er rigtig positivt, at vi får bygget nogle flere boliger, siger han.

Især fremhæver Poul Erik Jensen sygehuset og uddannelsesudbuddet i byen samt Koldings geografiske placering som årsager til, at byen lige nu opleves som et attraktivt sted at bo.

Punkterne har også haft betydning for Domeas investering.

- Kolding er en vækstby, hvor vi kan få udlejet boligerne så snart, de står færdige, siger Karsten Pedersen og fortsætter:

- Men inden vi når så langt, skal detailprojektering gennemføres, og projektet skal sendes i udbud. Vi forventer licitation i slutningen af 2015 og første spadestik i starten af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093