23948sdkhjf

Politisk kuglestøber lufter nye tankespind

Spar 150 mia. kr. Liberal Alliances Joachim B. Olsen giver den politiske korrekthed et spark
Mange trak på smilebåndet, da den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen stillede op til Folketinget for Liberal Alliance. Lige så mange tak på smilebåndet, da han blev valgt efter en valgkamp, hvor han flere gange præsenterede kontroversielle holdninger, og endnu flere blev forargede, da han afviste, at der er fattigdom i Danmark.

Men smilene og forargelsen stivnede, da det viste sig, at "den politiske kuglestøber" med sin fattigdomsdebat fik sat fokus på, hvor lidt forskel der er på at bestille noget og bidrage til samfundshusholdningen i stedet for at leve ganske godt af overførselsindkomster og dermed andres arbejdsindsats.

Den debat har ført til, at den røde regering nu har bebudet et opgør med kontanthjælpsreglerne.

Nu er han igen på spil. Denne gang med forslag om at spare hele 150 milliarder kroner på de offentlige budgetter ved blandt andet at fjerne efterlønnen helt, hæve pensionsalderen til et niveau lidt over, hvad der var gældende i 1970-erne, nedsætte dagpengeperiode til svensk niveau - ét år, og effektivisere den offentlige sektor gennem at sænke antallet af ansatte med 40.000 gennem naturlig afgang til et niveau svarende til, hvad der var gældende under Nyrup-regeringen.

Til gengæld vil det være muligt både at fjerne regeringens skatte- og afgiftsforhøjelser, skabe et offentligt budget i balance, fjerne topskatten og halvere selskabsskatten. Joachim B. Olsen peger blandt andet på, at beregninger har påvist, at en dansker koster samfundet 800.000 kroner mere, end vedkommende betaler i skat, og at det er en uholdbar situation.

Se også dagens leder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093