23948sdkhjf

Erhvervskonference om Femern Bælt

Byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen kan for alvor være med til at sætte skub i væksten på Lolland-Falster og Sydsjælland
På trods af global finansiel uro giver Femern Bælt-projektet en enestående mulighed for at gøre Lolland-Falster til vækstdynamo. Det er hovedemnet, når Nykredit i morgen torsdag inviterer til erhvervskonference i Nykøbing Falster.

Hans Nielsen, der er områdedirektør for Nykredit Erhverv i Næstved, der dækker Sydsjælland og Lolland-Falster, forklarer at konferencen helt overordnet har til formål at samle en masse lokale kræfter inden for erhvervslivet og sammen tænke ind i de oplagte muligheder, Femern Bælt-forbindelsen giver for vækst på Lolland-Falster og Sydsjælland.

- I dagligdagen får vi konstant at vide, at det går rigtig skidt, og at erhvervslivet har økonomisk trange kår og dårlige udsigter. Og ja, det er da også generelt rigtigt, men situationen her i regionen er, at erhvervsvirksomhederne de næste 10 år har helt enestående muligheder for at få del i nogle af de mange aktiviteter, et så omfattende byggeri som Femern Bælt-forbindelsen medfører, og det kan for alvor være med til at sætte gang i væksten, siger Hans Nielsen, der håber at kunne medvirke til at gøre Lolland-Falster til en regional vækstdynamo.

Nemmere at byde ind

Talerne på konferencen tæller blandt andre borgmester i Guldborgsund, John Brædder og koncernchef i Nykredit, Peter Engberg Jensen, der også er formand for erhvervsfællesskabet Business LF.

- Indtil videre har interessen været overvældende. Deltagerlisten tæller alt fra højtstående politikere og lokale bilforhandlere til landmænd og advokater. Så det må siges at være et bredt udsnit af erhvervsfolk, der har lyst til at høre om og diskutere fremtidsmulighederne her i regionen, siger Hans Nielsen.

Nykredits områdedirektør ser det som noget helt centralt, at der på konferencen bliver rig anledning til at netværke på tværs af forskellige forretningsmæssige skel og skabe nye og måske anderledes kontakter med potentielle samarbejdspartnere.

- For mange virksomheder er det helt afgørende at få skabt tætte personlige bånd, fordi det åbner for sammen at byde ind på større opgaver. Inklusive Femern-byggeriet står vi over for investeringer på samlet cirka 60 mia. kr. i de kommende år. Jeg håber, deltagerne tager hjem fra konferencen med en optimisme og tro på, at vi i fællesskab kan udnytte de helt særlige muligheder, vi har her i regionen de kommende 10 år. På den måde kan Lolland-Falster blive vækstdynamo for resten af landet, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125