23948sdkhjf

Små øer får penge til udvikling

Boligministeriet har uddelt 2,1 mio. kr. til blandt andet byggeprojekter på 11 små danske øer
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har uddelt 2,1 mio. kr. til 16 forskellige projekter på 11 danske småøer.

Lyø er blandt de danske småøer, som får støtte fra Landdistriktspuljen. Øen i det sydfynske øhav har fået 300.000 kr. til at omdanne en skolebygning til et kultur- og besøgscenter. Centeret skal være centrum for det lokale foreningsliv og samtidig fungere som et midtpunkt for øens turister.

- På mange af de danske småøer er der en enorm virkelyst og et kæmpe engagement. Men somme tider kan det være svært for øboerne på egen hånd at finansiere konkrete projektideer, der kan være med til at skabe attraktive og levende lokalsamfund. Jeg er derfor glad for, at vi kan bidrage til at realisere nogle af ideerne, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S)

Også på Askø i Lolland Kommune får øboerne glæde af puljemidlerne. Her har beboerne fået 130.000 kr. til at gøre en lokal købmandsbutik rentabel.

Stor interesse

Interessen for puljen har været stor. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har i alt modtaget 35 ansøgninger til et samlet beløb på seks mio. kr.

Ministeriet uddeler to gange årligt midler til projekter på de små danske øer.Projekterne skal bidrage til at fastholde eller skabe nye arbejdspladser og styrke det lokale og kulturelle udbud både til fordel for fastboende og turister.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093