23948sdkhjf

København får havnepromenade

Ny havnepromenade i København har været en udfordrende opgave at anlægge
På lørdag indvier København Kommune en helt ny havnepromenade til København langs Havnegade.

Det har dog ikke været lutter lagkage at anlægge strækningen mellem Knippelsbro og Nyhavn for anlægsgartnerfirmaet LK-Gruppen.

I september sidste år skulle VM i Cykling nemlig afholdes i København og her gik en del af ruten via Havnegade, som på det tidspunkt var én stor byggeplads.

- Vi skulle jo sørge for, at cyklisterne kunne fare forbi på Havnegade midt i byggeperioden. Samtidig har der hele tiden skullet være adgang tværs igennem byggepladsen til restauranten Custom House og bådrestauranten Saga Queen, og når der lagde store skibe til, så skulle vi også være sikre på, at de kunne komme sikkert i land uden at blive ramt af en gravko, fortæller projektleder fra LK-Gruppen Henning Westphal om projektet til 14 mi0. kr.

- Men på trods af udfordringerne har det kørt lige efter bogen, selvom det selvfølgelig lyder lidt kedeligt, pointerer han.

En del af den nye havnepromenade er dog blevet udskudt til 2013. Det er fordi, der er ved at blive bygget en bro til gang- og cykeltrafik fra Nyhavn over til Michelin-restauranten Noma på Christianshavn.

Lagt i skuffen

Den færdige del af promenaden er udstyret med trampoliner, bænke, borde, multibane, bådbro og havnehal med scene, men det var lige ved, at projektet slet ikke blev til noget.

Havnepromenaden strandede nemlig i 2008 på grund af en konkurs. Senere blev planen helt lagt i skrivebordsskuffen, men da anlægspakken Kickstart København blev præsenteret af Socialdemokraterne, SF og De Radikale på Københavns Rådhus i foråret 2010, var havnepromenaden igen på dagsordenen.

Sammenhæng

Og Københavns miljø- og teknikborgmester, Ayfer Baykal (SF), er glad for resultatet:

- Her vil københavnerne kunne opleve nærheden til vandet, som de selv ønsker det. Promenaden skal være en legeplads og et sted hvor man spiser frokost, går en tur eller nyder de første af forårssolens varme stråler. Og når vi bygger broerne over Inderhavnen, skaber vi endnu bedre sammenhængskraft på tværs af havnen", har hun tildligere udtalt til Politiken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172