23948sdkhjf

Udlændinge får skatteregning

SKAT har i 2011 afsløret en række tilfælde, hvor udenlandske ansatte arbejder i Danmark uden at betale skat. En opgørelse viser, at der er sendt skatteregninger af sted for i alt 11,5 mio. kr. fordelt på cirka 180 personer eller virksomheder.

I alt har SKAT i 2011 med en særlig indsats kontrolleret 580 sager, hvor der er brugt udenlandsk arbejdskraft i et eller andet omfang, oplyser SKAT i en pressemeddelelse.

Udenlandske enkeltmandsvirksomheder lader sig registrere i RUT-registret , men er reelt lønmodtagere under instruktion af den danske virksomhed. De udfører et nærmere bestemt stykke arbejde, og når dette er udført, udfærdiges der en entreprisekontrakt på det udførte arbejde samtidig med afregningen.

- Men SKAT betragter det som et ansættelsesforhold, hvor den danske virksomhed har pligt til at indeholde A-skat m.m. i det udbetalte vederlag. I sådanne sager hæfter den danske virksomhed for den manglende indeholdte A-skat, også med tilbagevirkende kraft, hvilket kan blive til en betydelig regning, siger SKAT’s projektleder, Karina Christensen.

En del af sagerne er opstået ved anmeldelser fra Arbejdstilsynet, fra fagforbundene eller fra private, når de har haft mistanke om, at reglerne ikke bliver overholdt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094