23948sdkhjf

Aktører skaber ny viden om BIM

Kursusvirksomhed og rådgiver indgår nyt samarbejde om uddannelse og kurser inden for BIM
For at imødekomme behovet for kyndige medarbejdere inden for Bygnings Informations Modellering (BIM) indgår kursusvirksomheden Nohr-Con og rådgivningsvirksomheden inden for BIM, BIM Equity, et nyt samarbejde og tilbyder kurser og uddannelser inden for BIM.

For i takt med at digitalisering bliver en større og større del af alle byggeprojekter, vokser behovet for viden og efteruddannelse inden for BIM også.

På trods af de oplagte gevinster ved BIM mangler mange virksomheder dog stadigvæk at implementere teknologien og metoden på et niveau, der for alvor udløser alle potentialerne ved BIM.

Mangler forståelse

Konkret mangler en del virksomheder viden og forståelse for, hvordan man integrerer BIM, så man sikrer bedre processer, der giver bedre økonomi og munder ud i bedre projekter til gavn for byggeriets udøvende parter, investorer og slutbrugerne.

- Hos Nohr-Con arbejder vi på at udvikle relevante kurser og uddannelser om højaktuelle emner inden for byggeriet. Vores kurser og uddannelser har et overordnet formål; nemlig at efteruddanne medarbejderne ude i virksomhederne, så de bliver bedre til at løse deres opgaver på nye og effektive måder. Derfor er det kun naturligt, at vi nu indgår et samarbejde med BIM Equity, der med deres brede tilgang til BIM er en oplagt samarbejdspartner for Nohr-Con på dette område, siger Christine Skovgaard Madsen, der er udviklingschef hos Nohr-Con.

Et kompetenceløft

Jonas N Salih, adm. direktør i BIM Equity, håber, at samarbejdet med Nohr-Con giver branchen et kompetenceløft.

-Nohr-Con er en af landets mest erfarne udbydere af byggebrancherelaterede kurser og efteruddannelser, og jeg håber, at vi sammen kan løfte BIM-kompetencerne ude i landets rådgivende og udførende virksomheder. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at BIM inden for en overskuelig årrække bliver en selvfølgelighed inden for byggeriet, og de kurser og uddannelser vi tilbyder, favner bredt, så der er noget at lære for nye såvel som erfarne BIM-brugere, siger Jonas N. Salih.

Uddannelse og kurser

I første omgang udbyder Nohr-Con og BIM Equity en uddannelse og tre kurser af to eller en dages varighed, der alle starter i foråret.

BIM Workflow Professional-uddannelsen giver deltagerne indblik i en bred vifte af digitale værktøjer og metoder, der sikrer et optimalt BIM-workflow.

I løbet af uddannelsen lærer kursisterne at bruge BIM og 3D-værktøjer trin for trin igennem hele byggeprocessen – fra kravsstillelse inden for informations- og kommunikationsteknologi (IKT), projektering, kvalitetssikring til udførelse og drift. Uddannelsen fører til en såkaldt BIM Workflow Professional-certificering.

De tre kurser er Open BIM og VDC-Certificering for praktikere; BIM for bygherrer og virksomhedsejere samt BIM og IKT-værktøjer: Implementering af BIM i byggeprojektet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.2