23948sdkhjf

Multisensor løsning måler indeklimaet i klasseværelserne

En multisensor fra Anyware Solutions måler både CO2, støj, temperatur, fugtighed og lysniveau i klasseværelserne. Løsningen giver mulighed for handling i klasseværelset, når kritiske grænseværdier overskrides og skaber også et vigtigt overblik over de generelle problemer, før der på skolernes ledelsesplan tages beslutning om investering i specifikke indeklimaløsninger.

De danske skoler er for størstedelens vedkommende bygget længe før bygningsreglementet fra 1995, hvor indeklima blev et krav. Luftkvaliteten er en af de store udfordringer for ikke blot elevernes sundhed og trivsel men også indlæringen. Undersøgelser i både Danmark og udlandet viser, at i langt de fleste klasseværelser når CO2-niveauet i løbet af en skoledag over grænseværdien, og det svækker elevernes koncentrationsevne.

Anyware Sense™ måler indeklimaet

Mange skoler har brug for at investere i indeklimaløsninger, men før beslutningen skal tages kræves en forståelse af det problem, der skal løses. Til det formål har Anyware Solutions netop lanceret en ny ’skolesensor’ (Anyware Sense™), der er et ’værktøj’ for skolerne til at danne sig den nødvendige data-drevne indsigt og forståelse af, hvordan brugen af det pågældende klasseværelse påvirker indeklimaet.

”Det skal være så let og billigt som muligt for skolerne at danne sig et overblik over indeklimaproblemet, så specifikationen og budgetplanlægningen af den langsigtede ventilations- og akustikløsning bliver optimeret tidsmæssigt og økonomisk”, siger Morten Bremild, CEO og stifter af Anyware Solutions.

Anyware Sense™ er en multisensor, der overvåger de kritiske grænseværdier for CO2 og støj men også temperatur, fugtighed og lysniveau. Den gør, at man kan indsamle de vigtige data, der viser de største problemer. Den giver også mulighed for at reagere øjeblikkeligt i klasseværelset, når grænseværdier overskrides. F.eks. hvis CO2-værdien overskrides, så blinker Anyware Sense™ i klasselokalet, så vinduet kan åbnes - samtidig med at data konstant opsamles i skyen for videre analyse og indsigt.

Vores mål med vores multisensor er, at vi ønsker at give skolerne et godt overblik og datagrundlag over, hvad problemerne er med deres indeklima Morten Bremild, CEO og stifter af Anyware Solutions.

”Anyware Sense™ er således ikke nødvendigvis den endelige løsning, men skolerne kan komme langt med et budget på få tusinde kroner, og man må spørge sig selv om den data-drevne handling, som sensoren foranlediger – f.eks. at åbne vinduet, hvilket løser CO2-problemet 100 % i klasseværelser uden ventilation –ikke samlet set er en bedre løsning i dag end ingen løsning de næste 3 år,” siger Morten Bremild.

Nem installation

Installationen er enkel. Første gang, den skal anvendes, kræver det blot en kort konfiguration, hvor den forbindes til ´skyen’. Sensoren blinker herefter rødt, når en grænseværdi overskrides. Man kan selv vælge, om man vil lave måling på alle parametre - CO2, støj, temperatur, fugtighed, lysniveau - eller tage en ad gangen i en periode. Man kan også vælge at få alarmnotifikationer på mobiltelefonen via Anyware App™.

”Alle data indsamles og bliver dokumenteret i grafer og dashboard. Man kan tilgå appen, når indeklimasensoren blinker, hvis man vil checke, hvad den egentlig blinker for. Men vores anbefaling er egentlig, at man på forhånd beslutter, hvad det er, man vil måle på, så man tager én parameter ad gangen. Hvis man vil måle på CO2-niveau, som jo er et virkelig stort problem, så ved lærere og elever, at hvis den blinker, så skal de åbne vinduet eller undervise et andet sted i mindst 10 minutter,” siger Morten Bremild og fortsætter:

”Vores mål med vores multisensor er, at vi ønsker at give skolerne et godt overblik og datagrundlag over, hvad problemerne er med deres indeklima, så de kan vælge den indeklimaløsning, der giver dem mest værdi. Og hvis de ikke har pengene, så har de med multisensoren muligheden for ganske enkelt at handle i den enkelte situation - ved f.eks. at åbne vinduet,” siger Morten Bremild.

ANYWARE SOLUTIONS

De fleste af os søger ikke efter nye enheder, men nemmere måder at leve på og håndtere hverdagens rutiner. Enheder skal løse problemer, som vi ved, vi har, og gøre det på måder, vi forstår. Smarter Living™ handler ikke om, hvad der er muligt, men hvad der er nyttigt og værdifuldt.

Kilde: Anyware Solutions

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157