23948sdkhjf

Licitationen mener: Følg Nordsterns eksempel

Der er al mulig grund til at rose Nordstern, men desværre kommer de mange point også på en noget billig baggrund. Som en af desværre alt for få virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har Nordstern fået godkendt sine klimamål af Science Based Targets – det, man populært kan kalde guldstandarden inden for sit felt. Dermed slutter virksomheden sig til en forholdsvis eksklusiv elite bestående af blandt andet Novo Nordisk og DSV. 

Nordstern forpligter sig til at reducere udledningen af drivhusgasser i scope 1 og scope 2, de direkte og indirekte udledninger, som elektricitet og fjernvarme, med 42 pct. inden 2030 sammenlignet med virksomhedens udledning i 2021.

Samlet forpligter Nordstern sig til at reducere sin CO2-udledning med 90 pct. inden 2050 sammenlignet med 2021. Det tal involverer imidlertid også scope 3, hvor man som virksomhed ikke har direkte kontrol over udledningen fra sine værdikæder. Det er et godt og vigtigt skridt i forsøget på, at vi som samfund kan begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader celsius over det førindustrielle niveau, jf. Parisaftalen.

Er planerne perfekte? Nej, for man kan altid være mere ambitiøs. Men det er en yderst kompleks opgave, og også Nordstern vil ramle ind i alle mulige udfordringer – og sikkert også misse nogle af sine egne mål. Det vigtige er, at Nordstern nu forpligter sig til at gøre mere. Det er bydende nødvendigt i en branche, der som helhed står for omkring 30 procent af Danmarks samlede CO2-udledning. Det er meget bedre at forsøge, med risiko for at begå fejl, end at lade stå til.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082