23948sdkhjf

Million-donation til historisk bassin

I sin tid blev det udgravet ved håndkraft. Nu skal det moderniseres

I Gerlev syd for Slagelse ligger en helt særlig svømmehal; Gerlev Bassinet. Den er etableret i 1938 og udgravet med håndkraft. 

Men de sidste år har bassinet været tømt for vand og ligget øde hen. Det er slidt, og konstruktionen er gammel og utidssvarende.

Det vil A.P. Møller Fonden nu gøre noget ved. Fonden donerer 9 mio. kr. til renovering af Gerlev Bassinet, skriver Gerlev Idrætshøjskole og Gerlev Center for Leg og Bevægelse i en pressemeddelelse. 

Gennemgribende renovering 

Gerlev Bassinet blev etableret på Gerlev Idrætshøjskole, da den blev åbnet i 1938. Bassinet var det første på Sjælland uden for Hovedstaden. Og selvom bassinet i sin tid blev udgravet med håndkraft, er det næppe tilfældet ved de kommende renoveringer. 

Bassinet står over for en gennemgribende renovering, der skal sikre en tidssvarende facilitet, herunder falder renovering af betonkonstruktioner og bassin. Der skal dertil sikres et moderne svømmemiljø og omklædningsforhold.

Milliondonation 

Idrætshøjskolen har længe haft ambitioner om at renovere bassinet. På baggrund af donationen fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan skolens bestyrelse og ledelse nu igangsætte projektet. 

- Vi er utroligt taknemlige for, at A. P. Møller Fonden støtter renoveringen af bassinet, og dermed bidrager til at sikre et regionalt kraftcenter for idræt, leg og bevægelse, siger Thit Aaris-Høeg, formand for Gerlevs bestyrelse, i en pressemeddelelse. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125