23948sdkhjf

Licitationen mener: Stop forfaldet af de offentlige bygninger

Man skulle ikke tro, at man i et velfærdssamfund som det danske skal opleve ganske voldsomt forfald i både skoler, daginstitutioner, hospitaler, forsvarets bygninger, kloaker, broer og vejanlæg og andet.

Vedligeholdelsesefterslæbet er massivt, og ansvaret ligger ene og alene hos de offentlige myndigheder, som har svigtet deres opgave med at holde den offentlige bygningsmasse i forsvarlig stand. Det er nok ikke mange kommuner, regioner og myndigheder som har udarbejdet og realiseret detaljerede vedligeholdelsesplaner. Det er en skandale, som rammer de mennesker, som har deres gang i de miserable bygninger. Og det er en skandale i forhold til de ansvarlige myndigheders pligt til at forvalte og forrente samfundskapitalen bedst muligt.

Nu kan man godt tro, at det hele blot handler om penge. Men, sådan hænger det ikke helt sammen, selvom der er stor forskel på de ansvarliges økonomiske formåen. Det handler måske i højere grad om kompetencerne hos de instanser, som har ansvaret for driften af bygninger og anlæg.

Det handler også om politisk mod og vilje til at prioritere blandt opgaverne og få udarbejdet drifts- og vedligeholdelsesplaner for hele den offentlige bygningsmasse, hvor også energi- og klimaforbedringer indgår.

Der er et enkelt lyspunkt i mørket; den danske bygge- og anlægsbranche er klar til at deltage aktivt i at stoppe forfaldet og indhente efterslæbet. Så ræk bare ud, som det hedder på nudansk.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094