23948sdkhjf

IBF sænker CO2 -udledningen på alle afløbsprodukter

IBF har taget en strategisk beslutning om aktivt at sænke CO2-udledningen på sine afløbsprodukter ved at erstatte dele af cementen med Ground Granulated Blast-furnace Slag (GGBS), som er et restprodukt fra stålproduktion. Processen er drevet af et ønske om at bidrage til omstillingen i byggebranchen.

IBF har netop offentliggjort, at alle virksomhedens afløbsprodukter fra nu af vil bestå af en kombination af cement og GGBS. Det sker som et led i omstillingen af byggebranchen, hvor IBF har taget en strategisk beslutning om at minimere udledningen af CO2 i deres produktion.

Kan spare omkring 40 procent CO2

IBFs rejse med en mere klimavenlig produktion startede allerede for 7 år siden, og virksomheden har siden da arbejdet målrettet på at udvikle nye klimavenlige løsninger.

”Vi er en af de største producenter af beton i Danmark. Vi føler et ansvar for at bidrage til omstillingen af byggebranchen, og derfor begyndte vi at se på slagge som en af mulighederne,” forklarer Jesper K. K. Bang, ingeniør og afdelingschef IBF.

Ikke overraskende reducerer man CO2 belastningen betydeligt, ved at erstatte dele af cementen med slagge. IBF startede med at eksperimentere og udskiftede gradvist dele af cementen med slagge i enkelte specifikke produkter.

”De målinger vi har lavet viser, at CO2 belastningen reduceres med omkring 40 %. Nogle gange endda mere, det afhænger af produktet, og på hvor meget cement man kan erstatte med slagge i det enkelte produkt.” forklarer Jesper K. K. Bang.

Stabil levering er nøglen

Kombinationen af cement og slagge er ikke en ny opfindelse. Flere steder i Europa bruger man allerede den kombination, men slagge har ikke tidligere kunnet fås i Danmark, så derfor er det ikke en metode, der tidligere har været anvendt meget herhjemme.

”Det er vigtigt at have en stabil leverandør af slagge, der lever op til standarderne,” siger Jesper K. K. Bang.

"Nu har vi heldigvis sikret en aftale med en leverandør i Europa, der kan garantere os en forsyning. Det har været nødvendigt, for at vi kunne lægge produktionen om,” siger Jesper K. K. Bang.

Selvom IBF ændrer produktionen af hele deres serie af afløbsprodukter til en kombination af cement og slagge, vil produkterne ikke stige i pris eller ændre funktion for brugeren.

IBF

IBF blev stiftet i 1960 i Ikast.

Læs mere på www.ibf.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094