23948sdkhjf

Kendt arkitektfirma skal tegne: Nu skal der bygges særlige boliger for små 50 mio. kroner

Et boligprojekt til yngre mennesker med hjerneskader skal nu bygges. Første etape skal skydes i gang til sommer

Der skal være bedre muligheder for et ordentligt tilbud til yngre mennesker med hjerneskader, og derfor skal startskuddet til etableringen af Møn Bakkeby snart lyde.

Projektet er netop sendt i udbud, og første etape har en anslået værdi lige over 43 mio. kr, viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Første etape omfatter etableringen af de første to bogrupper med 24 boliger, fællesareal og centerdel uden værksted og storkøkken, samt vejnet, affaldsplads og p-pladser.

Projektet realiseres med offentlig støtte og er betinget af tilsagn fra støttemyndighederne.

Anden etape omfatter etableringen af de sidste to bogrupper med 24 boliger, fællesareal og evt. storkøkken og værksted som en udvidelse af centerdelen, samt p-pladser.

Kontrakten udbydes i omvendt udbud, og der konkurreres alene på de kvalitative underkriterier. Der er planlagt opstart af byggearbejdet for første etape i juni 2024 med indflytning i sommeren 2025.

Optionen på anden etape forventes igangsat i begyndelsen af 2025, så byggearbejderne kan udføres i forlængelse af første etape - og med en forventet aflevering i juli 2026.

Specifikke krav

Hvis man vil gøre sig håb om at vinde opgaven, kræver det blandt andet, at man som virksomhed har haft en årlig omsætning på minimum 40 mio. kr. hvert af de seneste tre regnskabsår, mens soliditetsgraden i samme periode skal have ligget på minimum 15 pct.

Endelig skal tilbudsgiver have haft en egenkapital på mindst 4 mio. kr. per år de seneste tre år.

Etableringen af Møn Bakkeby er ifølge projektbeskrivelsen funderet i behovet for et nyskabende boligtilbud til yngre voksne senhjerneskadede.

Ambitionen er, at de i de nye rammer blandt andet vil kunne være aktive, ligesom der skal være fokus på gode muligheder for træning etc., fremgår det af projektbeskrivelsen.

Møn Bakkeby vil, ifølge folkene bag, kunne skabe arbejdspladser og tilflytning. Ved 24 beboere (etape 1) ca. 50 årsværk og ved 48 beboere (etape 1+2) ca. 100 årsværk.

Arkitekt på projektet er Kuben.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093