23948sdkhjf

Mere end 400 boliger skal forvandles: Pris på 748 mio. kr.

Boligselskabet AKB-Taastrup har sendt et stort boligprojekt i udbud. Den anslåede entreprisesum er 748 mio. kr.

Et stort projekt med mere end 400 boliger til trekvart milliard kroner er nu sendt i udbud.

Projektet, kaldet Blåkildegård, handler om opførelsen af en lang række rækkehuse, ligesom der i udbudsmaterialet er en option på endnu et projekt, Boligslangen.

Det fremgår af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud.

Kræver en vis størrelse

For at sikre, at ansøgerteamet har den nødvendige faglige kompetence, er det et krav fra bygherren, AKB-Taastrup, at både totalrådgiver og totalentreprenør kan dokumentere mindst én reference i forhold til nogle specifikke krav.

Det gælder blandt andet, at man skal have erfaring med tilbygning og renovering af alment boligbyggeri med en entreprisesum på minimum 100 mio. kr., ligesom man også skal have erfaring med projektering og/eller udførelse af byggeri i totalentreprise, også med en entreprisesum på minimum 100 mio. kr. 

Boligselskabet AKB-Taastrup vil prækvalificere fire ansøgere til at deltage i tilbudsgivningen.

Hvis der er mere end fire ansøgere, der opfylder mindstekravene, vil Boligselskabet AKB-Taastrup på grundlag af de referencer, som ansøgerne har vedlagt sin ansøgning, vælge de fire bedst egnede til at deltage i tilbudsfasen.

Helhedsplan: Renovering af Blåkildegård

Blåkildegård i Høje Tåstrup består af 405 familieboliger i varierende størrelse fordelt på 56 blokke.

Bebyggelsen fra 1970'erne er opført i betonelementer , som ikke har en tidssvarende isoleringsgrad og som på en række områder har et presserende renoveringsbehov. Hertil kommer en opgradering af friarealer, gårdhaver og skure.

Byggeriet er støttet af Landsbyggefonden og Byggeskadefonden.

Derudover skal totalrådgiveren som minimum have en nettoomsætning på 35 mio. kr., en egenkapital på 6 mio. kr. og en soliditetsgrad på mindst 20 pct. i det senest offentliggjorte årsregnskab, fremgår det af materialet.

Stort flertal

Renoveringens omfang bygger på den beslutning, der blev taget i forbindelse med en urafstemning i juni 2021, hvor 88 pct. af beboerne deltog.

85 pct. af de afgivne stemmer stemte ved den lejlighed ja til helhedsplanen, der indebærer, at en del af 405 boliger i Blåkildegård nedbygges og genopføres som nye boliger, fordelt som 1 og 2 plans rækkehuse, samt lejligheder i etageejendomme. En del vil også blive renoveret i forskeligt omfang.

En del af helhedsplanen omfatter også et frasalg af et areal til Pensionsselskabet PenSam, der ønsker at opføre et antal boliger til privat udlejning, som en del af byfornyelsen i området. Blåkildegård vil efter renoveringen fortsat bestå af 405 lejemål.

Det forventes, at de første genhusningssamtaler begynder i midten af 2024. Selve byggeriet forventes at begynde i 2025 og køre frem til midten af 2028, hvor hele boligområdet skal stå færdigt.

Bygherrerådgiver på projektet er Cubic Group.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157