23948sdkhjf

Geoteknisk undersøgelse: Undergrunden kan godt holde til ny svømmehal på Bornholm

De milliondyre planer om et nyt moderne, vandkulturhus kan leve videre på Bornholm. En ny rapport konkluderer efter boringer i undergrunden, at den udsete grund i Rønne godt kan holde til byggeriet

For nyligt viste en tilstandsrapport, at renoveringen af den gamle svømmehal i den bornholmske by Rønne vil koste op mod 30 millioner over en 10-årig periode. 

Det er penge, der kan bruges bedre, lyder det i TV2 Bornholm fra en gruppe bornholmere. De har siden 2021 organiseret sig i ’Projekt Vandkulturhus’, hvor de arbejder for, at der opføres en ny og moderne svømmehal i Rønne. 

Opførslen af en moderne svømmehal vil naturligvis løbe op i et noget større regning. Beløbet estimeres til omkring 150 millioner, hvoraf forslaget går på, at kommunekassen skal spytte de 30 i og resten skal dækkes af fondsmidler.

Projektet er altså fortsat i sin spæde start, og der venter derfor et godt stykke vej, før bornholmerne kan hoppe i badetøjet og nyde en spritny svømmehals faciliteter. Alligevel er man nu kommet over et vigtigt bump på vejen, skriver TV2 Bornholm. For en geoteknisk undersøgelse har nemlig fastslået, at det godt kan lade sig gøre at opføre bygningen på den udsete grund.

Kan fortsætte unikt projekt

Det var Bornholms Bornholms Regionskommune, der har bedt firmaet DJ Miljø og Geoteknik om at foretage 11 geotekniske boringer i området. Ifølge TV2 Bornholm er det på baggrund af disse boringer, at en ny rapport konkluderer, at man er på sikker grund med at bygge vandkulturhuset lige på, hvad der kaldes Trekantsgrundet i Rønne. 

Det er dog forudsat, at vandkulturhusets fundament bliver opført på nedrammede jernbetonpæle i en dybde på 16-18 meter. Til det svarer formand for Projekt Vandkulturhus Thomas Bay Jensen til TV2 Bornholm, at det ikke er unormalt, selvom det formentlig vil gøre projektet lidt dyrere. Mest af alt glæder han sig bare over, at projektet kan føres videre på den oprindelige placering.

- Vi vil rigtig gerne bygge på Trekantsgrunden, fordi det gør projektet unikt. Og det har været vigtigt at for os at få undersøgt de geotekniske forhold, for at vi kan gå videre med projektet i den form, som det har nu, siger Thomas Bay Jensen til TV2 Bornholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11