23948sdkhjf

De skal renovere nogle af Danmarks ældste rækkehuse

Byens tag og facade har fået til opgave at gennemføre en omfattende tagudskiftning på det historiske rækkehus-kvarter, Bakkehusene i København. Opgaven indbefatter samtlige 171 huse, der samlet skal have udskiftet 19.000 kvm. specialfremstillede tegltage

Bakkehusene der blev opført i 1921-23, var det store gennembrud for rækkehusbyggeri, og en af de allerførste boligforeninger, der blev stiftet som forløber for den almene boligbevægelse.

I dag er Bakkehusene fortsat et 'Parlamentarisk selskab' med egne vedtægter, men bliver administreret af KAB. De historiske rækkehuse, der er placeret i Bellahøj i København, trænger nu til et gevaldigt løft, og den renoveringsopgave af samtlige 171 huse er Byens tag og facader løbet med. 

I Byens tag og facade glæder man sig til at komme i gang med projektet, der blandt andet indbefatter udskiftning af 19.000 kvm. specialfremstillede tegltage.

- Vi er glade for tilliden KAB og Bakkehusene udviser til os, og stolte af at få muligheden for at renovere en boligforening af den kaliber., siger Casper Borgen Larsen, adm. direktør, i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Det er et kompetent og dedikeret hold vi har i ryggen, og det lægger man mærke til i branchen. Vi var her ikke i dag, uden holdet.

Glæde i moderselskabet

Byens Tag og facade blev tilbage i 2021 opkøbt af den svenske koncern Fassadgruppen, der er en af nordens største totalleverandører af facadeløsninger. Her er Peter Andersen, Forretningsområdechef Fasadgruppen Danmark, også begejstret for, at opgaven nu skal løses i Fassadgruppen regi. 

Peter Andersen peger på, at der i hans optik en lige linje fra Fasadgruppens ydelser til bæredygtighed og miljø. Og at denne specifikke opgave derfor er skræddersyet til Fassadgruppen måde at operere på. 

- Det giver altid mening at renovere den nuværende bygningsmasse, i stedet for at bygge nyt. Tagudskiftningen på Bakkehusene har direkte positiv indflydelse på rækkehusenes energieffektivitet, og som koncern glæder vi os over at et datterselskab løfter dén opgave, udtaler han til samme pressemeddelelse. 

Projektet udføres i tæt samarbejde med Bakkehusene, KAB og Niels Herskind fra Byens Tegnestue ApS, der har speciale i byfornyelse og restaurering af fredede bygninger.

For Byens tag og facade kommer det omfattende projekt også til at lune godt i regnskabsbøgerne, da det har en ordreværdi på omkring 64 millioner kr.  Arbejdet påbegyndes i sommeren 2023 og vil strække sig over 3 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125