23948sdkhjf

NCC snupper nordsjællandsk renovering til trecifret millionbeløb

Det bliver NCC, det kommer til at stå for renoveringen af 236 boliger hos boligforeningen Vores Bolig i Frederiksværk.

I pressemeddelelse oplyser entreprenørkæmpen, at virksomheden har vundet ordren, der lyder på omkring 155 mio. kr. eksklusive moms. Boligerne, der er af varierende størrelse, skal blandt andet have renoveret tage og facader, ligesom der skal udskiftes vinduer og døre og installeres ny mekanisk udsugning i badeværelserne.

– Afdeling 883 Halsnæs består af tre gamle afdelinger. Heraf er det to af de gamle afdelinger, der står for at blive renoveret. Det har været en meget lang proces indtil nu, og vi glæder os til at komme i gang med renoveringen, udtaler Trine Feldstedt, der er formand for boligafdelingens bestyrelse i en pressemeddelelse.

– Samtidig forventer bestyrelsen selvfølgelig et fortsat godt og tæt samarbejde omkring planlægning og kommunikation imellem NCC, Nordic, projektledelsen fra Domea byg, driftsleder, genhusningskonsulent, byggeudvalg og afdelingsbestyrelse, siger hun.

Renovering gennem helhedsplan

På Snerlevej skal NCC renovere en tæt-lav bebyggelse i ét plan med 100 boliger. Her skal taget skiftes og facader udkradses og omfuges. Der udføres 12 tilgængelighedsboliger med ny rumfordeling, køkken og bad. Herudover renoveres de resterende boligers badeværelser.

På Lathyrusvej skal facaderne nedrives og en ny skalmur opføres, ligesom isoleringen skal gøres tidssvarende. Vinduer og døre samt tag skiftes. 22 boliger udføres som tilgængelighedsboliger, med ny rumfordeling, køkken og bad. Beboere i de kommende tilgængelighedsboliger genhuses midlertidigt imens renoveringen står på i deres bolig.

– Det er en opgave, der taler ind i en række af vores kernekompetencer, siger Brian Hasfeldt, der er områdedirektør i NCC Buildings renoveringsenhed.

– Renoveringsarbejdet skal nogle steder gennemføres, mens beboerne fortsat bor i deres hjem, og vi ved godt, at det er hårdt at leve i en bebyggelse, der bliver renoveret. Derfor tænker vi beboerne ind i vores løsninger, så vi generer dem mindst muligt undervejs; vi har fokus på at begrænse tung trafik i området, undgå ophobning af affald og bud på alternative bad- og toiletløsninger, mens badeværelser renoveres, fortsætter han.

Boligområderne blev opført i slutningen af 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne, og områderne renoveres nu igennem en helhedsplan, der er fremrykket af Landsbyggefonden i forbindelse med covid-19 tiltag for at 'holde gang i hjulene'.

Opgaven udføres som ét samlet projekt for både Lathyrusvej og Snerlevej i perioden medio 2023 til ultimo 2025. Ordren er på DKK 155 mio. danske kroner og bogføres i 3.kvartal 2023 under forretningsområdet NCC Building Nordics.

Helhedsplanen for 883 Halsnæs er udarbejdet af Totalrådgiver Nordic Office of Architecture i samarbejde med Rådgivende ingeniør Dines Jørgensen & Co og landskabsarkitekt Thing Brandt Landskab. Totalrådgiverteamet har bygherrens byggeledelse og fagtilsyn i udførelsesfasen. Domea.dk er byggeforretningsfører.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125