23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtig certificering på vej til Innovest

Miljøhensyn, kvalitet og levetid går op i en højere enhed – grønt tag er en del af løsningen

Bæredygtighed handler om at tænke langsigtet og vælge de løsninger, der er mest fordelagtige i det lange løb – både miljømæssigt og økonomisk.

Sådan er tankegangen bag DGNB-certificeringen, som vinder mere og mere frem i dansk byggeri. Også hos Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Ringkøbing-Skjern Forsyning, som har stået for opførelsen af innovationscentret Innovest i Skjern. Her har Phønix Tag Materialer leveret det grønne tag til den spektakulære bygning, der blev taget i brug i august 2015.

Innovest-bygningen er tæt på at kunne certificeres til guld/platin efter de anerkendte DGNB-standarder, og Ivan Nyborg, der er udviklingsansvarlig og bygningskonstruktør hos arkitektfirmaet Aarstiderne A/S, som har styret projektet, er ikke i tvivl om, at byggebranchen i Danmark skal vænne sig til kravene om bæredygtighed.

-Dokumentationen for bæredygtighed bliver stadigt vigtigere for bygherrerne. Det offentlige er godt i gang og de private følger efter. Hvis du som leverandør ikke har tilstrækkelig dokumentation, bliver du valgt fra, siger Ivan Nyborg.

Al bæredygtig tankegang begynder med god forberedelse og grundige beregninger – også ved Innovest.

-Det produkt, der er det dyreste i dag, kan sagtens være det billigste på længere sigt. Inden for DGNB-certificeringen opererer man med 50 års levetid, og et grønt tag, der kan holde hele perioden, er en langt mere bæredygtig investering end et billigere tag, der holder max 20 år. DGNB´s regnemodul, LCC, omregner alle investeringer over en 50-årig periode om til nutidsværdi - og så kan det billigere tag vise sig at være over tre gange så dyrt. Derfor var valget af tagløsning enkelt, siger Ivan Nyborg, der også fremhæver lave driftsomkostninger som et væsentligt parameter.

Hos Phønix Tag Materialer er der stolthed over at levere til et byggeri, der signalerer omtanke og bæredygtighed mange årtier frem.

-For os er de miljømæssige hensyn vigtige, men det handler også om kvalitet og totaløkonomi - og dermed økonomisk bæredygtighed, siger projektchef Dorthe L. Hartung.

I kan læse mere om DGNB-certificeringerne i dette link

Spørgsmål kan rettes til projektchef Dorthe L. Hartung, Phønix Tag Materialer – 40 64 52 41

Phønix Tag Materialer A/S
Vester Allé 1
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25711785
P nummer: 1008017065

Kontaktperson

SSP
Sarah Søgaard Poulsen
Marketingassistent
+45 24841375 tsh@phonixtagmaterialer.dk

Send til en kollega

0.079