23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk spildevandsteknologi til USA

GTS-instituttet DHI skal sammen med en række danske vandvirksomheder være med til at opgradere spildevandsrenseanlægget Glenbard Wastewater Facility i Chicago, USA. Formålet er at opnå større energineutralitet og sikre en bedre afløbskvalitet.

Projektet bygger på dansk teknologi og er støttet af Miljø- og Fødevareministeriets miljøteknologiske udviklingsmidler (MUDP) med i alt 10 mio. kr. Projektet er blevet til via Water Technology Alliance i Chicago – et samarbejde mellem en række førende danske vandteknologiproducenter samt Aarhus Vand og Eksportrådet.

Nye udledningskrav giver eksportmuligheder

Opgraderingen af Glenbard Wastewater Facility er et udviklings- og demonstrationsprojekt, der i fuld skala vil udvikle, tilpasse og demonstrere dansk spildevandsteknologi i USA. Der er særligt fokus på energieffektive løsninger samt reduktion af udledte næringsstoffer. I store dele af USA er renseanlæggene storforbrugere af energi, og renser mange steder endnu ikke for næringsstoffer som kvælstof og fosfor. Der er nu udsigt til opstramning af udledningskravene på renseanlæggene, og det åbner en meget stor eksportmulighed for dansk spildevandsteknologi.

Fyrtårn for dansk vandteknologi

Over de næste måneder vil danske vandteknologivirksomheder og amerikanske samarbejdspartnere sammen arbejde på det endelige anlægsdesign. Anlægget skal efter planen stå klar i 2019 og vil være et enestående fyrtårn for dansk vandteknologi.

Læs mere her

 

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.063