23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Se de nominerede bæredygtige produkter - Building Green prisuddeling 2016

Er det bæredygtigt, når alle byggematerialer er biobaserede? Skal byggepladsen være energieffektiv? Må materialerne transporteres langvejs fra? Og er det en forudsætning, at indeklimaet er godt før byggeriet er bæredygtigt?

Produktprisen
Vi hædrer en udstiller ved Building Green, som fremviser et produkt, der bidrager til et grønnere byggeri. Der er masser af spændende producenter på messen, som hver især har spændende produkter at vise frem – et af disse produkter sætter vi spotlight på med Det Bæredygtige Element – Produktprisen.

De nominerede 2016:

NCC PermaVej
Klimaforandringer, herunder skybrud, har vist sig at være en udfordring for mange danske områder. Der er behov for byggetekniske løsninger, der afhjælper disse udfordringer. NCC PermaVej er et godt eksempel på et produkt, der udover den normale tiltænkte funktion også afhjælper konsekvenser af store vandmængder.

EcoCocon
EcoCocon er et eksempel på et produkt af en byggekomponent, som bruger organiske materialer med et lavt CO2-fodaftryk som halm, træ og ler, og gør det skalerbart og bygbart. For at nå det næste skridt inden for bæredygtige materialer, er det vigtigt at tænke skalerbarhed og bygbarhed ind i komponenterne.

ClimateCover
ClimateCover er et produkt, som har haft fokus på ”Design for Disassambly”. Mulighed for genanvendelse, og dermed at kunne adskille produkterne er essentielt for at kunne give mulighed for at håndtere byggekomponenter gennem hele produktets levetid. Desuden indtænker ClimateCover en integrebar løsning af vedvarende energi i taget. ClimateCover er et godt eksempel på et produkt, hvor bæredygtighed har været indtænkt i mange dele af produktet.

Troldtekt Akustiklofter
Troldtekt har tidligere fået flere priser for deres produkter. Men produktet fortjener også en nominering til Det Bæredygtige Element 2016 – Produktprisen, fordi produktet er en inspiration til andre produkter, hvor der er tænkes bæredygtighed rundt om produktet i flere dimensioner. Troldtekt har gjort meget ud af at dokumentere forskellige aspekter af bæredygtigheden ved deres produkt, hvadenten det er for se på produktets livscyklus-analyse, Cradle to Cradle, indeklimapåvirkninger osv.

Ventilationsvinduet
Ventilationsvinduet er et eksempel på et produkt, der bygger på et ventilationsprincip, som har været på ”hylden” i mange år. Produktet leverer en vinduesløsning, der ud over dagslys også leverer frisk luft, der er naturligt varmegenvundet. Kombinationen af flere funktioner kan vise sig at være vigtig, når man taler bæredygtigt byggeri, da mange forskellige parametre påvirker hinanden. Ventilationsvinduet har indtænkt både energibesparelser ifht. opvarmning af frisk udeluft, dagslys og en fleksibilitet ifht. eksisterende løsninger.

Juryen

Det Bæredygtige Element overrækkes fra Main Stage på Building Green. Til at bedømme indstillingerne, udvælge de nominerede og kåre årets vinder er der nedsat en kompetent jury, som i år består af følgende medlemmer:

Tina Saaby Madsen, Københavns Kommune
Niels Bjørn, URBAN
Signe Kongebro, Henning Larsens Architects
Harpa Birgisdottir, SBi
Lone Feifer, Velux

Produktprisen uddeles samtidig med personprisen på Main Stage kl. 12.00 d. 2. november. Tilmeld dig Building Green på www.buildinggreen.eu

Held og lykke til alle de nominerede!

 

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371
P nummer: 1003747958

Kontaktperson

SE

Send til en kollega

0.063