23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gratis seminar om "Sunde Boliger"

Debat om seneste forskning om indeklima, konsekvenser for os der bor i husene – Hvordan man kan imødegå mange problemer indenfor en almindelig byggeøkonomi ved at tænke nyt og anderledes.

Sundheden i vore bygninger bringes i fokus i Realdanias initiativ ’Et Godt Indeklima’. Her understøttes og igangsættes forskning i indeklimaudfordringer fra mange forskellige vinkler, og gennemføres undersøgelser kortlægger vore vaner og vore bygningers stand.

Som en del af initiativet arbejder Realdania By & Byg desuden pt. med et demonstrationsprojekt, ’Sunde Boliger’, som består af tre rækkehuse som nyopføres på en smuk grund i Holstebro ned til vandkraftsøen. De tre huse skal undersøge, om det er muligt at sikre et sundere indeklima til samme pris og med samme energibesparelse som dagens standard. Hypotesen er, at det snævre fokus på energibesparelser har fået arkitekter og ingeniører og bygmestre til at glemme nogle vigtige dyser omkring et sundt og godt indeklima.

Debat på Building Green
Vi vil i diskussionen debattere viden fra både Realdania og Realdania By & Byg; bla. de seneste landvindinger i forskning i indeklima, ikke mindst fra det Realdania finansierede CISBO (Center for Indeklima og Sundhed i Boliger), men også fx Økologisk Råds undersøgelse af indeklima i børneværelser, som Realdania også står bag. Her ligger et par aha-oplevelser og gemmer sig, bla. den nye viden om skadelige partikler fra madlavning og vores tøj. Dertil kommer selvfølgelig viden om afgasninger fra materialer, dagslys osv.

I samtalen vil vi skelne mellem ’oplevet indeklima’, som er alle registreringer vi kan gøre med kroppen (temperatur, træk, fugtig luft, dagslys mv), og ’sundt indeklima’ som omhandler alle de påvirkninger vi udsættes for uden at vi opdager det – og som har potentiale til at gøre os syge med allergi, astma, KOL, cancer mv.

Alle disse måske lidt uhåndgribelige facts spejles direkte i Sunde Boliger; 1:1 byggeriet i Holstebro. Her diskuterer vi arkitekt- og ingeniørvinklerne på et sundt indeklima, og vi kommer måske ind på hvordan man kan ventilere meget mere og meget klogere samtidig med at man fjerner støj og trækgener. Eller hvordan man ved at rykke alle tøjskabe ud af soveværelserne og ind i et fælles 'family walk in closet' skaber en helt ny og sundere indretning. Alt dette kombineres med fokus på dagslys, temperaturstyring, støjbekæmpelse, rengøringsvenlighed, materialesundhed mv.

Projektet udføres i samarbejde med vore dygtige rådgivere; Pluskontoret Arkitekter (Århus), Lendager Arkitekt (Valby), MOE (Århus) samt professor Torben Sigsgaard (Århus Universitet Institut for Folkesundhed samt leder af CISBO). Husene opføres af den lokale entreprenør Børge Lind og Sønner.


Moderatorer og talere: Lene Wiell Nordberg, arkitekt, PhD., projektleder i Realdanias initiativ Et Godt Indeklima og Jørgen Søndermark, arkitekt og ingeniør, projektleder for Sunde Boliger hos Realdania By & Byg

Kristian Nordheim, partner, arkitekt maa, Pluskontoret Arkitekter A/S
Anders Lendager, indehaver, arkitekt maa, Lendager Group
Steffen Maagaard, Koncernkompetencechef, Energi og Indeklima, Civilingeniør, MOE A/S
Lone Mikkelsen, Seniorrådgiver i kemikalier, Det økologiske Råd

Gratis tilmelding: Oplev debatten på scenen "VIP DISCUSSIONS" d. 3. november kl 11 på Building Green. Det er gratis at deltage, tilmeld dig her!

 

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371
P nummer: 1003747958

Kontaktperson

SE

Send til en kollega

0.11