23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Høyrup & Clemmensen moderniserer belysningen i Kødbyen

Høyrup & Clemmensen vandt licitationen på Fuld Tænding i Kødbyen, som er et projekt, hvor vi skal etablere elinstallationer i det fredede industrikvarter.

I starten af juni begynder Høyrup & Clemmensen at forberede projektet Fuld Tænding, der skal stå færdigt til efteråret. Projektet går ud på at modernisere belysningen i Kødbyen på Vesterbro i København. Det bliver en vanskelig opgave, da kvarteret både er fredet og meget aktivt i næsten alle døgnets timer. Vores projektleder Lars Pedersen ser frem til opgaven med spænding:

”Opgaven i Kødbyen kræver samarbejde mellem alle parter. Når vi går i gang med arbejdet, skal folk stadig kunne passe deres forretning, og gæsterne skal kunne nyde kvarteret. Det kræver præcis koordinering, og det bliver et meget spændende projekt. Vi glæder os i hvert fald,” siger Lars Pedersen.

Bag det store projekt står Københavns Kommune og Københavns Ejendomme, der med de nye installationer ønsker at fremhæve Kødbyens unikke og spændende karakteristika. Den nyere del af Den Hvide Kødby er opført i starten af 30’erne og er udvalgt som nationalt industriminde. Alle bygninger er derfor fredet, og det kan give udfordringer for Høyrup & Clemmensen. I hvert fald hvis man spørger Bjarne Schläger, der er arkitekt på projektet Fuld Tænding.

”Det er meget komplekse elinstallationer, da det er et følsomt område med gamle bygninger. Det er svært rent belysningsmæssigt og betyder, at for eksempel kabelføringen til de nye lygter skal sidde lige i øjet. Der ligger en stor opgave foran Høyrup & Clemmensen,” fortæller Bjarne Schläger, der med de nye belysningsinstallationer vil skabe symbiose mellem belysning og arkitektur.

En speciel opgave

Når Høyrup & Clemmensen er færdige med arbejdet, vil Kødbyen have over 500 nye lygter og seks skulpturelle multimaster stående. Multimasterne kan bruges til forskellige former for lys, højtalere og strøm til boderne, når Kødbyen for eksempel afholder marked. Mange armaturer, konsoller og master er specialdesignet til opgaven, så Kødbyens funktionalistiske stil og æstetik bevares. Det kræver Kulturstyrelsen, der skal godkende alt arbejde i Kødbyen.

Niels Birk er Københavns Kommunes kvartermester i Kødbyen og glæder sig til at få en belysning, der lever op til moderne krav:

”Vi har besøgende 24 timer i døgnet. Nogle arbejder og andre fester og hygger sig. Det er besværligt at skilte og afspærre uden at genere folk og forretningsdrivende, men det er nødvendig at modernisere belysningen, så den bliver funktionel og energibesparende. Derfor har vi forberedt os i halvandet år og er helt trygge ved Høyrup & Clemmensens løsning,” forklarer Niels Birk.

I sommerperioden vil 4-6 af Høyrup & Clemmensens elektrikere være på arbejde i Kødbyen. Sammen med Lars Pedersen opsætter medarbejderne seks høje lysmaster og etablerer de mange nye elinstallationer i det gamle slagterkvarter.

”Alt er specialdesignet til denne opgave. Selv lamperne er nummererede, så vi ved præcis, hvor de skal hænge. Kødbyen er en lidt speciel opgave, og vi er meget opsatte på, at resultat skal være i top,” fortæller vores projektleder Lars Pedersen.

Høyrup & Clemmensen A/S
Bådehavnsgade 6
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37353515
P nummer: 1003052948

Send til en kollega

0.063