23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Høyrup og Clemmensens medarbejder blandt de først i et nyt uddannelsesforløb

En ny akademiuddannelse giver mulighed for, at elektrikere kan videreuddanne sig og blive dygtigere samtidig med, at de bevarer deres job.

I nyeste udgave af Tekniqs fagblad Electra er en artikel, som bl.a. omtaler Høyrup & Clemmensens medarbejder Peter Dyrlund Smith. Peter har været i virksomheden siden 2005, hvor han startede i lære som elektriker. Nu er Peter blandt de allerførste elektrikere i Danmark, der tager en akademiuddannelse (au) i elinstallation samtidig med, at han bevare sit job som elektriker.

En ny au i elinstallation giver nemlig Peter og andre elektrikere mulighed for at uddanne sig som elinstallatør og opnå de fulde autorisationer gennem et uddannelsesforløb på deltid. Det betyder, at Peter kan videreuddanne sig samtidig med, at han fortsætter i sit job hos Høyrup & Clemmensen.

”Jeg havde i nogen tid overvejet fuldtidsuddannelsen. Men tanken om at sige mit job op og studere i to år var ærlig talt lidt skræmmende. Det er en kæmpe fordel, at jeg nu kan fortsætte med at være en del af virkeligheden og hverdagen i virksomheden, samtidig med at jeg læser videre,” siger Peter til Electra.

Hos Høyrup & Clemmensen er vi meget tilfredse med, at elektrikere nu har fået en mulighed for at videreuddanne sig og blive dygtigere samtidig med, at de bevarer deres job i og tilknytning til virksomheden. Det løfter ikke kun os som virksomhed, men hele branchen.

”Peter har været formand over en længere periode og fået flere og flere administrative opgaver. Han har udfyldt rollen rigtig godt, og da han ytrede ønske om at blive styrket endnu mere på de kompetencer, gav det god mening at lave en aftale om deltidsuddannelse, siger Tom Lindquist, adm. direktør i Høyrup & Clemmensen, til Electra.

Peter er startet på uddannelsesforløbet den 5. april på Københavns Erhvervsakademi. Han skal være på skolebænken to gange om ugen og arbejde hos Høyrup & Clemmensen ugens øvrige tre dage. Om tre år er han færdigudannet elinstallatør.

Ifølge Electra er Købehavns Erhvervsakademi det første uddannelsessted, der fører au uddannelsen i elinstallation, men fra september følger flere erhvervsakademier trop.

Læs artiklen om den nye deltidsuddannelse her

Høyrup & Clemmensen A/S
Bådehavnsgade 6
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK37353515
P nummer: 1003052948

Send til en kollega

0.062