23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Frygt for hård opbremsning  

Efter et forrygende godt første halvår 2022 er der nu frygt for en brat opbremsning blandt medlemmerne af Danske Malermestre. Mere end en tredjedel forudser faldende omsætning.

Det er gået godt indtil nu, men nu er der frygt for, at det vender, viser Danske Malermestres seneste konjunkturundersøgelse. Årets første seks måneder blev langt bedre end forventet med en stigende omsætning hos 32 procent af de deltagende virksomheder. Men udsigterne for årets sidste seks måneder er dystre. Knap 40 procent af virksomhederne frygter en faldende omsætning. Det er den økonomiske usikkerhed, pris- og rentestigninger samt bygherrer, der aflyser projekter, der bærer ansvaret.
 
- Næsten hver tredje af malervirksomhederne har oplevet, at bygherrer eller hovedentreprenører har aflyst projekter, fordi budgetterne er skredet på grund af stigende lønninger og materialepriser.
 
- De aflyste projekter udgjorde i gennemsnit godt 11 procent af de berørte virksomheders omsætning, så vi taler absolut ikke om et marginalt problem, siger Danske Malermestres direktør, Ole Draborg i en kommentar til undersøgelsen.
 
Læs hele artiklen her
 

Billedtekst: I alt deltog 200 virksomheder i undersøgelsen. Den samlede beskæftigelse blandt de deltagende virksomheder svarer til godt 30 procent af det samlede bygningsmalerfag. Foto Brian Rasmussen

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.078