23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Smarte hansgrohe-teknologier sparer på vand og energi

Bæredygtighed spiller en stadig større rolle i vores tanker, vores handlinger og vores hjem. Her kan mange nemlig gøre en del ændringer, som både påvirker miljøet og energiregningen positivt.

Med de kraftigt stigende energipriser er der blot endnu flere argumenter for at udnytte sparepotentialet på badeværelset: Ved at skifte fra en gængs håndbruser til en hansgrohe håndbruser med EcoSmart-teknologi og et forbrug på bare 8,5 liter vand i minuttet kan en husstand på fire spare ca. 1.500 kWh energi årligt på opvarmning af vand, hvilket svarer til 8 % af deres samlede energiforbrug.* Dertil kommer besparelsen på selve vandregningen.

Mindre vand, samme komfort: hansgrohe EcoSmart

hansgrohe EcoSmart-håndbruserne er udstyret med en speciel gennemstrømsbegrænser. Gennem de innovative stråledyser flyder kun ca. 8,5 liter vand i minuttet, mens tilsvarende brusere uden vandspareteknologi bruger ca. 15 l/min. Men brusekomforten er stadig høj trods mindre vand: Takket være stråletyper som den behagelige PowderRain udnyttes vandet særligt smart og effektivt, så man stadig indhylles i masser af bløde dråber. Det er nemt og hurtigt at skrue den gamle håndbruser af slangen og en ny på, og så er man i gang med at spare vand, energi og penge. Pulsify Select S, Raindance Select S og Crometta EcoSmart håndbruserne passer med deres tidløse design og forskellige overflader harmonisk til forskellige badeværelsesstile.

EcoSmart i system

Også Showerpipe brusesystemerne fra serierne Vernis Shape og Crometta E imponerer med deres effektive brug af vores mest værdifulde ressource: vand. De store hovedbrusere med den fyldige Rain-stråle forbruger i EcoSmart-variant kun mellem 8,7 og 7,6 liter vand i minuttet. Både hånd- og hovedbrusere kan også købes og monteres separat. Og det kan det betale sig at skifte: CO2-aftrykket for en husstand på fire personer falder med 400 kg om året på grund af den sparede energi til opvarmning af vand.

Spar varmt vand helt automatisk: CoolStart

Smarte teknologier kan også optimere måden, vi bruger vandhanen på. Et godt eksempel er hansgrohe CoolStart-teknologien. Den sørger for, at armaturet kun giver koldt vand, når det åbnes med grebet i midterstilling. Dermed kommer man ikke til unødvendigt at bruge varmt vand, når man f.eks. bare skal skylle tandbørsten. EcoSmart-teknologien, som er integreret i alle hansgrohe håndvaskarmaturer, reducerer samtidig vandforbruget til blot 5 l/min ved tre bars tryk. Der blandes luft i vandet, så vandstrålen er blød, fyldig og behagelig på trods af det lave forbrug. Heller ikke på designfronten er der sparet på noget: hansgrohe har armaturer for enhver smag, hvad enten man ønsker en høj eller lav, kantet eller afrundet, slank eller kraftig vandhane.

Vil du regne på, hvor meget du kan spare ved at skifte hjemmets brusere og armaturer ud med vand- og energibesparende produkter? Prøv hansgrohes vandspareberegner og få syn for sagen!

*Husstandens samlede energiforbrug for varmt vand og varme ved fjernvarme: 18.100 kWh pr. år: https://www.bolius.dk/saa-meget-el-vand-og-varme-bruger-en-gennemsnitsfamilie-279. I beregningen sammenlignes med en gængs bruser med et forbrug på 15 l/min.

Hansgrohe A/S
Jegstrupvej 6
8361 Hasselager
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10440033
P nummer: 1000077584

Kontaktperson

MLK
Merete Lykke Karim
Kommunikations- og webkoordinator
merete.karim@hansgrohe.dk

Send til en kollega

0.078