23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Leg med materialerne: Steni-plader i kombination med andre holdbare materialer

Løvvangens nyrenoverede blokke er alle opført i mursten og delvist beklædt med mathvid facadebeklædning fra Steni. Fælleshuset er delvist beklædt med varme orange Steni-plader i kombination med træ og markerer fælles mødesteder.

I en tilstandsvurdering fra 2009 scorede Løvvangen bundkarakter i alt fra isolering af facaderne til de tekniske installationer og klimaskærme. Bygningen var kort sagt spækket med fejl, mangler og store nedslidninger. Sundby-Hvorup Boligselskab besluttede derfor at igangsætte en gennemgribende renovering af de i alt 815 boliger.

En facade der består
I disse dage undergår Løvvangen i Nørresundby et omfattende ansigtsløft. Og takket være Stenis facadebeklædnings smudsafvisende og UV-bestandige overflade forventer man, at dette arkitektonisk fuldendte udtryk vil bestå langt ud i fremtiden.

- Mursten ældes flot, og det samme skulle facadebeklædninngen gerne gøre. Dermed har vi skabt et byggeri med lange æstetiske fremtidsudsigter, siger entreprenør Hans Godballe fra Arne Andersen Vrå A/S.

- Da vi indledte renoveringsarbejdet, stod valget mellem facadeplader i fibercement og Stenis facadeplader i kompositmateriale. Valget faldt på sidstnævnte, ganske enkelt fordi Stenis plader er betydeligt mere robuste og modstandsdygtige end fibercementplader, hvilket naturligvis giver bebyggelsen lang levetid og lave driftsomkostninger, siger Jens Erik Grøn, direktør for Sundby-Hvorup Boligselskab.

Effektivitet i højsædet
- Løvvangen blev opført helt tilbage i 1968, og den igangværende renovering skal gerne sikre, at bebyggelsen kan holde mange år endnu, og derfor har vi prioriteret en slagfast og bestandig facadeplade, siger Hans Godballe. Når valget er faldet på Stenis facadebeklædning har det også noget at gøre med, at de i vid udstrækning leveres forboret og forskåret fra fabrikken.

- Vi har modtaget 80 % af facadepladerne i nøjagtige mål, hvilket har gjort montagen betydeligt lettere. Det har givet store tidsbesparelser i byggeprocessen, hvormed det har væretmuligt for os at forhandle gode priser med håndværkerne, forklarer Jens Erik Grøn.

Læs mere om projektet her.


Projektfakta
Bygherre: Sundby-Hvorup Boligforening,
Sundby Hvorup Kommune
Arkitekt: Kærsgaard & Andersen A/S
Entreprenør: Arne Andersen Vrå A/S
Byggeperiode: 2011 - 2014
Facadebeklædning: Steni Colour

Steni Danmark A/S
Bækkeskovvej 5
2665 Vallensbæk
Vallensbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78508019
P nummer: 1002553042

Send til en kollega

0.109