23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fabian 70'er ikon og Fagerhult 70 år

Fagerhult runder 70 år og i den forbindelse genoptages produktionen af en klassiker. Væglampen Fabian er et 70’er ikon der dengang kunne findes i mange hjem i Skandinavien. Ligeså innovativ nu som dengang!

At nævne Fabian kan bringe et genkendelsens smil frem hos mange skandinaver. En buttet lille plastik lampe, der var at finde i mange hjem i 1970erne og 1980erne. I alt blev der solgt 4 millioner Fabian!
Fabian var oprindelig tænkt som sengelampe men blev senere til en serie med pendler, gulv- og bordlamper
Som en af de første plastik lamper på markedet, blev Fabian straks en succes. Den fornuftige pris, materiale kombinationen, den rationelle produktion og de mange farver gav inspiration til en ny og mere rundhåndet måde at belyse hjem.
“Fabian blev lanceret i 1969 og var banebrydende på mange måder. Modet til at skabe en lampe i et nyt og uinteressant materiale var typisk for Fagerhult. Fabian blev starten på en en æra, hvor Fagerhult blev set som frontløberen i plastik lamper. I 1970erne blev flere markante lamper lanceret, inklusiv Cobra og Lucifer,” siger Fagerhult produktchef Peter Björkman, som er blevet betroet opgaven med at udvikle en ny, opdateret Fabian for 2010erne.
Den nye Fabian er designet til offentlige miljøer og plastik skærmen er erstattet af en skærm i opal glas eller lakeret stål. Det er en pendel version af Fabian der er perfekt til omgivelseslys på forskellig måde – fra kontorer til cafeer, barer og hoteller.
“De store sortiment gør det let at anvende Fabian i forskellige indretninger. Pendlen der fås i 26 standardfarver, samt i en opal glasvariant gør det muligt at skabe unikke projekter”, siger Peter Björkman.
I tråd med den innovative arv, er den nye Fabian også blevet opdateret med seneste teknologi: en supereffektiv, dæmpbar LED lyskilde med lang levetid.

Fagerhult A/S
Herstedvang 14
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36687118
P nummer: 1003050131

Send til en kollega

0.078