23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Højeffektiv belægningsløsning giver oversvømmelser tørt på

1 liter pr. m2 pr. sekund – så meget vand er Byggros’ nye permeable belægningsløsning PermaStone i stand til at optage.

Samtidig reduceres behovet for dyr og kompliceret kloakering og vandafledning, fordi vandet helt naturligt optages i lokalområdet, ligesom forekomsten af eks. uheld i forbindelse med akvaplaning og is på kørebanen minimeres.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, kan Danmark se frem til ændrede vejrforhold som følge af den globale opvarmning. Resultatet bliver nedbørshændelser, som øges, hvad angår både hyppighed, intensitet og varighed, og DMI forventer således, at den årlige regnmængde vil stige med ca. 10-20 pct. Den voksende forekomst af voldsom regn rammer især byerne, som ud over oversvømmelser døjer med overbelastning af kloaksystemerne, dyre vandskader mv., fordi det ofte er vanskeligt at få afledt vandet hurtigt.

Optager 1 liter vand pr. m2 pr. sekund
Derfor introducerer Byggros, der er markedsledende leverandør af bl.a. LAR- og øvrige regnvandshåndteringsløsninger, nu belægningsløsningen PermaStone, som er en bundet permeabel stenoverflade, der tillader vandet at sive igennem belægningen og ned til jorden. Ifølge Torben Hoffman, der er teknisk ansvarlig for permeable belægninger hos Byggros, fungerer systemet nøjagtigt, som var det en normal, asfalteret vej eller flisebelægning. Men takket være belægningens design skabes der en passage til vandet, som frit kan løbe igennem til jorden under overfladen.

- PermaStone er designet med henblik på at imødekomme de stigende udfordringer med vandafledning i bymiljøerne. Løsningen øger med andre ord områdets muligheder for at optage store mængder regnvand, da belægningen kan optage op til 1 liter vand pr m2 hvert sekund. Permeable belægninger har endvidere den store fordel, at behovet for dyr og kompliceret kloakering og vandafledning reduceres, fordi vandet helt naturligt optages i lokalområdet. Derudover minimeres forekomsten af eks. uheld i forbindelse med akvaplaning og is på kørebanen, fortæller han.

Kan tilpasses natur- og boligmiljø
En hyppig årsag til oversvømmelser er, at de store vandmængder ikke afledes fra det berørte område hurtigt nok. Når der anlægges traditionelle asfaltbelægninger, fjerner man nemlig vandets mulighed for at blive optaget naturligt, da det ikke kommer i kontakt med den underliggende jord. Torben Hoffmann forklarer.

- En asfalteret overflade har kun én mulighed for at komme af med vandet, nemlig kunstig afvanding og dræning. Men når man overstiger kloakkers og afløbs ydeevne, hvad angår vandafledning, så bliver vandet, hvor det er, fordi asfaltbelægningen forhindrer det i at sive ned, siger han og fortsætter:

- Med Permastone får vandet mulighed for at løbe igennem belægningen og videre ned. Samtidig kombineres den permeable overflade med et bærelag, der fungerer som magasin for overfladevandet, før det nedsives. Derved kan løsningen på kort tid optage store mængder vand under eks. skybrud. Sidst men ikke mindst giver løsningen mulighed for at designe mange forskellige overflader, som arkitektonisk kan tilpasses enhver type natur- og boligmiljø, slutter han.

Byggros A/S
Østbirkvej 2
5240 Odense NV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27556183
P nummer: 1001467041

Kontaktperson

LH
Lone Hansen
Marketingchef
+45 63112416 lha@byggros.com

Send til en kollega

0.063