23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny vifte af recycling-perspektiver ser dagens lys i Green Solution House

Når det bornholmske hotel og konferencecenter Green Solution House slår dørene op i april, bliver det som ny dansk spydspids inden for bæredygtigt kredsløbsdesign.

Fra inderst til yderst har parametre som ressourceoptimering og recirkulering sat deres præg på udvælgelsen af løsninger til den vifteformede bygning. Ikke mindst de energioptimerende vinduer, der kan adskilles i rene materialefraktioner, er brugt med henblik på genanvendelse ligesom i naturens eget kredsløb, forklarer arkitekt Kasper Guldager Jørgensen fra 3XN.

Opførelsen af hotel- og konferencecenteret Green Solution House på Bornholm, som slår dørene op d. 23. april, åbner med sit fokus på bæredygtigt kredsløbsdesign op for helt nye grønne perspektiver. For arkitektfirmaet 3XN, der har tegnet bygningen, har genanvendelse og minimering af affald været betydelige designparametre – både under selve byggeprocessen og i det færdige byggeri. Resultatet er et industrielt økosystem, hvor byggematerialerne ved f.eks. renoveringer eller ombygninger ikke ender med at blive kørt til deponi.

- Green Solution House er opført som et industrielt økosystem, hvor materialerne bringes i kredsløb i det, jeg kalder cirkulær bæredygtighed. Et af projektets målsætninger er at eliminere affald som begreb. Det gør vi ved at bruge genanvendelige byggematerialer og ved at arbejde med adskilleligt design, forklarer arkitekt MAA Kasper Guldager Jørgensen fra 3XN.

- Projektets ambition er at vise nye grønne løsninger – ikke kun i dag men også fremover. Derfor reinvesteres alt overskud i Green Solution House til løbende at vise state-of-the-art bæredygtige løsninger, fortsætter han.

Designet til genanvendelse
For at imødekomme de høje krav til byggematerialernes genanvendelighedsprofil og indeklimamæssige bidrag valgte 3XN at indgå et strategisk samarbejde med Velfac om valget af vinduesløsning. På baggrund af dialog, ekspertise og rådgivning fra producenten faldt valget af Velfac 200 Energy, som kan adskilles fuldstændigt i rene materialefraktioner med henblik på fuld genanvendelighed. De skum- og limfri vinduer er desuden fremstillet af naturens materialer og imødekommer ligeledes genanvendelseskravene til byggematerialer i bl.a. DGNB, LEED og BREEAM samt energikravene i de kommende bygningsreglementer for 2015 og 2020.

- Velfac 200 Energy er den perfekte løsning til Green Solution House. Det skyldes ikke mindst, at vinduerne er designet med henblik på at kunne recirkuleres ligesom i naturens eget kredsløb, så intet går til spilde eller smides væk. På den måde passer vinduerne til hele tanken bag projektet, hvor vi forsøger at minimere affaldet, siger Kasper Guldager Jørgensen og fortsætter.

- Effekterne ved naturligt lys er helt centrale for Green Solution House. Hotellets konferencerum er således designet til at trække mest muligt dagslys ind i rummet – et princip, som ligeledes har været gældende, da de gamle hotelværelser blev redesignet. Her har Velfac været en vigtig samarbejdspartner, både hvad angår rådgivning og ikke mindst i forbindelse med de anvendte Velfac 200 Energy-vinduer.

Bidrager positivt til energiregnskabet
Direktør og bygherre Trine Richter, for hvem ønsket om at gøre noget godt for samfundet har været en vigtig katalysator bag Green Solution House, ser nu frem til at byde turister og andre besøgende velkommen i en designsymbiose af bæredygtighed og brugerkomfort – ikke mindst takket være de store glaspartier, som tilfører et markant lysindfald til den vifteformede bygning.

- Velfac 200 Energy-vinduerne er designet, så man kan genbruge samtlige komponenter i forbindelse med udskiftning, hvilket gør dem ideelle til Green Solution House. Derudover bidrager de positivt til energiregnskabet og er således med til at nedbringe bygningens miljømæssige aftryk. Og så giver de et fantastisk lys, konkluderer hun.

VELFAC
Bygholm Søpark 23
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21147583

Send til en kollega

0.062