23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Niveaumåling ved stærkt skummende væsker i fødevareindustrien

LFP INOX fra SICK er ideel, til præcis niveaumåling i væsker, med en stærk udvikling af skum. Det hygiejniske design og måleprincippet med guidede mikrobølger, sikrer den højst mulige målenøjagtighed, i fødevareindustrien.

Især i mejerier og bryggerier, hvor mælk eller øl håndteres, blandes og fyldes, er der normalt en stærk udvikling af skum og damp, og tæt skum opbygges.
Mange niveaumålingssystemer når deres grænser i fødevaremiljøer med skummende væsker. Kapacitive systemer og ledningsevne-prober giver upålidelige data, som følge af produktopbygning på proben. Flydesystemer opfylder ofte ikke hygiejnekravene, til rengøring og sterilisation. Til applikationer som disse, er den CIP og SIP resistente LFP INOX den ideelle løsning.

Upåvirket af skum
Med LFP INOX har SICK produceret en sensor, der udnytter måleprincippet med guidede mikrobølger kaldet Time Domaine Reflectometry (TDR), på en måde, der gør den særlig velegnet til at detektere forskellen mellem flydende medier og skum. Måleprincippet giver en anden smart fordel, fordi det tillader at proben frit kan afkortes fra det maksimale måleområde på 4.000 mm til 200 mm. Det betyder ubesværet og optimal tilpasning til enhver applikation. Proben er fremstillet af FDA-certificeret, fødevaregodkendt rustfrit stål. Dens overflade er poleret til Ra = 0,8 um, hvilket minimerer vedhæftning af produktrester, og forhindrer formering af bakterier og andre mikroorganismer. LFP INOX er blevet certificeret af EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group), og i overensstemmelse med 3-A sanitære standarder, for den amerikanske fødevareindustri. LFP INOX leveres i standard typen med fast probe til procestemperaturer op til 150 grader, eller LFP INOX Remote amplifier til procestemperaturer op til 180 grader.

Gør automatisering fleksibel.
LFP INOX kombinerer kontinuerlig niveaumåling med kontrol af grænseværdier, hvilket giver betydelige omkostningsbesparelse, i forhold til separate systemer. Sensoren har integreret display, omstillelig analog udgang 4-20 mA eller 0 - 10 V, IO-Link til individuel parametrering, diagnose, og to digitale udgange. Det kompakte sensorhus opfylder desuden kravene i begge tæthedsklasser, IP67 og IP69K.
Proben kan afkortes og procestilslutninger er udskiftelige, hvilket gør LFP INOX yderst alsidig i brug. Dertil kommer, at den er nem at idriftsætte, vedligeholdelsesfri, og ikke kræver rekalibrering, selvom egenskaberne af det flydende medie ændrer sig. Erfaringer fra industrien er, at LFP probens sparer betydelig mandetimer til vedligeholdelse, fordi den kun skal rengøres i forbindelse med planlagt service på anlægget.

LFP INOX er den ideelle løsning både teknisk og økonomisk, til niveaumåling i buffertanke for påfyldningsanlæg, for niveaukontrol i skylnings systemer og CIP-systemer, samt i kosmetiske og farmaceutiske blandingssystemer.

Mere information
Kontakt SICK på tlf. 4582 6400

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.063