23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Elcometer 6015 Novo-Gloss/Q™ DOI hazemåler

- en ny æra for kvalitetstest af produkters udseende

Hos Strenometer ApS er vi glade for at kunne præsentere Novo-Gloss/Q™ DOI hazemåler model 6015 fra Elcometer Ltd: et brugervenligt instrument til objektiv evaluering af en belægnings udseende.

Optiske forstyrrelser som f.eks. overflademærker, ruhed, “appelsinhud”, mikroskopiske porer samt mærker fra polering og bearbejdning forringer helhedsindtrykket og kvaliteten og får det reflekterede lys til at spredes. Denne “spredning” opdages ikke af almindelige glansmålere, da disse kun måler mængden af reflekteret lys, og ikke hvordan lyset fordeles. Dermed kan man med en traditionel glansmåler få ens resultater på forskellige prøveemner på trods af tydelige forskelle i udseende. (Bemærk på Billede 1 herunder, hvordan 60° glansmålinger er næsten ens, mens DOI-målingerne afspejler, hvad vi ser).

Billeder afspejlet i en belægnings overflade kan synes enten skarpe eller forvrængede. DOI (spejlbilledskarphed) er en måling af denne forvrængning. DOI-skalaen går fra 0: intet synligt spejlbillede (maksimal forvrængning) til 100: perfekt uforvrænget spejlbillede.

Ved målinger med DOI hazemåler model 6015 øges DOI-værdierne, således med de reflekterede billeders klarhed.

DOI hazemåler model 6015 koster ikke mere end visse traditionelle glansmålere, men er langt mere effektiv: med et enkelt tryk på en knap måler den ikke blot DOI men også glans, haze og maksimal spejlrefleksion (RSPEC) – en indikation af den højeste glansværdi, der registreres. Ud fra disse informationer producerer instrumentet en grafisk fremstilling af, hvordan lys spredes af overfladen og kan på den måde give en forklaring på, hvorfor prøveemner med næsten identiske glansværdier ser meget forskellige ud – der laves således et visuelt “fingeraftryk” for overfladen.

Alle resultater vises meget overskueligt i displayet (Billede 2 herunder), og data kan overføres til et Excel-regneark for videre analyse og rapportskrivning.

DOI hazemåler model 6015 er en omkostningseffektiv løsning til alle industrier, hvor en bedre forståelse af produkternes reflektive kvaliteter er af afgørende betydning for virksomhedens kvalitetssikring.

Strenometer ApS
Kongevejen 213
2830 Virum
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73217717
P nummer: 1002395360

Send til en kollega

0.079