23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Troldtekt er nomineret til miljøprisen

Troldtekt er nomineret til Byggeriets Miljøpris med følgende begrundelse:

”Troldtekt akustik har opnået PEFC-certificering. Troldtekt kan dokumentere bæredygtig skovdrift, minimal miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse samt indeklima-mærkning og bidrager dermed til et bedre miljø i hele produktets livscyklus. Produktet kan genanvendes, og 95 pct. af energien til opvarmning i produktionen kommer fra CO2-neutralt brændsel."

TUN BYG 2010 sætter fokus på klima, energi og miljø med tre nyindstiftede klimapriser til udstillere, der kan dokumentere energieffektivitet og CO2-reduktion i fremstillingen eller anvendelsen af deres byggematerialer. Nomineringskomitéen har udvalgt 21 produkter og løsninger i de tre kategorier Byggeriets Klimapris, Byggeriets Energipris og Byggeriets Miljøpris. Priserne uddeles på messen tirsdag den 16. marts 2010 i Fredericia Messecenter.



PEFC-certificeret Troldtekt

Den 20. oktober 2009 blev Troldtekt akustik PEFC-certificeret. Mærket er forbrugerens garanti for, at træet i Troldtekt kommer fra bæredygtig skovdrift. Troldtekt akustik har som ét blandt ganske få byggematerialer opnået PEFC-certificering.

PEFC står for ”Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes” og er verdens største skovcertificeringssystem. Certifikatet er en garanti for, at træet i det mærkede træbeton kommer fra bæredygtig skovdrift. Det betyder bl.a., at træet kan spores tilbage til en certificeret skov, at man planter et træ for hvert, man fælder, og at både arbejdsforhold og økonomi er i orden.

Ikke alene de råvarer, der indgår i produktionen af Troldtekt, er PEFC-mærket; selve produktet Troldtekt opnåede PEFC-certificering den 20. oktober 2009. Minimal miljøbelastning – ude som inde. Alt træ til Troldtekt akustikplader er dyrket uden brug af kunstgødning, pesticider og kemi. Det PEFC-mærkede Troldtekt garanterer ydermere bæredygtig skovdrift.

I produktionen af Troldtekt udledes intet spildevand, og 95 procent af energien til opvarmning i produktioen kommer fra CO2-neutralt brændsel. Korrekt bortskaffet kan Troldtekt ikke bare gå tilbage til jorden, det kan anvendes til jordforbedring. Restprodukter fra produktionen ender i komposteringsanlægget hos KomTek Miljø A/S, som udnytter biomasse til jordforbedringsmidler.

Troldtekt akustik er desuden indeklimamærket. Dansk Indeklima Mærkning udsteder mærket til produkter, der har dokumentation for minimal afgivelse af kemiske stoffer og partikler til luften. PEFC-mærket Troldtekt er indeklimamærket i de bedste klasser, både hvad angår afgasning og afgivelse af fibre og partikler.


Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om PEFC-certificeret Troldtekt, kan du besøge vores hjemmeside på: www.troldtekt.dk

Troldtekt A/S
Sletvej 2 A
8310 Tranbjerg J
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45810011
P nummer: 1011753120

Send til en kollega

0.078